• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran dünyayı sarsan olayı hatırlattı ve açıkladı: ABD ile savaşa çok yaklaştık

Yeniakit Publisher
2020-02-15 16:07:00 - 2020-02-15 16:08:32
İran dünyayı sarsan olayı hatırlattı ve açıkladı: ABD ile savaşa çok yaklaştık

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Devrim Muhafızları komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri ile savaşa çok yaklaştıklarını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Kasım Süleymani’nin ölümü ile sonuçlanan ABD’nin operasyonu sonrasında İran’ın ABD ile savaşa çok yaklaştığını anlattı.

'Savaşa çok yaklaştık'

NBC News’a konuşan Zarif, Süleymani suikastının ABD’nin bölgedeki ‘sonunun başlangıcı’ olduğunu vurguladı. İranlı diplomat, “ABD’nin yanlış bilgiye dayanan cehalet ve kibir temelli eylemi sonrasında savaşa çok yaklaştık” ifadelerini kullandı.

Evvelki gün ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik askeri yetkilerinin kısıtlanmasını öngören karar tasarısının Senato tarafından onaylandığı açıklanmıştı. 8 Cumhuriyetçi ve 47 Demokrat senatörün onayladığı belgeye göre, ülkeye yönelik doğrudan tehditlerin önlenmesi dışındaki durumlarda ABD Başkanı’nın Kongre'nin izni ve bilgisi dışındaki İran'a karşı askeri yetkileri kısıtlanıyor.

Diğer yandan sembolik bir anlam taşıyan ve bu sebeple Trump'ın imzasına ihtiyaç duyulmayan söz konusu tasarının, Temsilciler Meclisi tarafından Başkan'a gönderilen 'güçlü bir mesaj' olduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mrsut

Ha abd keferesi ha münafık iran ikiside aynı . Abd rus bilinen düşman iran israilden daha tehlikeli müslüman gibi gözüken............

Hadi

yezitin torunları haştiler ehli beyt'e karşı 1400 senedir savaşıyor.cavat zarif denen adamı Türkiyenin dışişleri parlattı,iran israil'den başkasıyla konuşamıyordu !!! Kargayı Türkiye besledi buda karşılığı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23