• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran bu iddiayla çalkalanıyor! Süleymani’nin öldürülmesinde CIA ve MOSSAD parmağı

Yeniakit Publisher
2020-01-09 13:58:00 -
İran bu iddiayla çalkalanıyor! Süleymani’nin öldürülmesinde CIA ve MOSSAD parmağı

Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı Yahya Rahim Safevi, Kasım Süleymani'nin "CIA ve Mossad iş birliğiyle" öldürüldüğünü ileri sürdü.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı Yahya Rahim Safevi, Devrim Muhafızları Ordusu'nun Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'ye düzenlenen saldırının "CIA ve Mossad iş birliğiyle" gerçekleştiğini belirtti.

Tebriz'deki Aşura Devrim Muhafızları Kışlası'ndaki konuşmasında Safevi, "Uluslararası terör istihbarat şebekeleri CIA ve Mossad, yanlış bir hesap yaparak bu cinayeti gerçekleştirdiler." ifadesini kullandı.

Süleymani'nin öldürülmesi ve Ayn el-Esed üssüne saldırı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, 3 Ocak sabahı Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5'i Iraklı, toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Hamaney, olayın ardından yaptığı ilk açıklamada, ABD'den intikam alınacağını söylemişti.

Devrim Muhafızları, Süleymani'nin öldürülmesinin üzerinden 5 gün geçtikten sonra, dün Ayn el-Esed'deki ABD üslerine düzenledikleri saldırıda 80 ABD askerinin öldüğünü öne sürmüş, ABD Başkanı Donald Trump ise saldırıda ölü ve yaralı olmadığını açıklamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Selman

Hadi canım ciddimisiniz? Allah svt ABD ve Israil i kahredip helak etsin insa Allah.

Gerçek

Gebermis gitmiş 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23