• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İnternet şirketinin adını kullanıyorlar! Tuzağa düşmeyin: Bu numaraya dikkat!

Yeniakit Publisher
2021-04-14 22:32:00 -
İnternet şirketinin adını kullanıyorlar! Tuzağa düşmeyin: Bu numaraya dikkat!

İnternet sağlayıcısı Turknet'in adını kullanan bir grup şahsın, vatandaşlardan onay alarak faturalarına ücret yansıtmaya çalıştıkları belirlendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Turknet, kullanıcılarını uyardı.

 yeniakit.com.tr 

Türkiye’nin önemli internet servis sağlayıcı şirketlerinden TurkNet’in adını kullanan bazı şahıslar, vatandaşları 0212 929 07 94 numaralı hattan aradığı tespit edildi. 

Vatandaşlara Turknet'ten aradığını belirten şahıslar "Devletin çıkardığı yasaya göre yalın internet artık olmayacak. Yalın internetin yanında TV paketi de almanız gerekiyor" şeklinde konuşarak yeni bir tarife geliyormuş gibi onay istedi.

Yeni dolandıcılık vakası mı?

Vatandaşlar, neler olduğunu anlamak için sosyal medyadaTurknet'in destek birimine yazdı. Bazı vatandaşlar bunun yeni bir dolandırıcılık vakası olduğunu belirtirken Turknet'in adının kullanılması kafaları karıştırdı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Turknet'ten açıklama geldi

Turknet konuyla ilgili açıklamada bulundu. Şirket, numaranın kendilerine ait olmadığını belirtti.

Konuyla ilgili hukuki süreci başlattığını belirten Turknet, kullanıcılarına "Bu numaraya itibar etmeyin" uyarı yaptı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

vatandaş

Bizde bu TCK ve infaz rejimi oldukça bu tür vakalar eksik olmaz. Neden devlet bunlara ağır, caydırıcı ceza vermez? Neden kanunlardaki cezayı caydırıcı hale getirmez? Devletin görevi sadece vatandaşı uyarmaktan mı ibaret?

Tuhaf

Bu fatura Türknet adına kesiliyorsa o zaman firmanın çağrı merkezleri komisyon almak için bu yola başvuruyorlar. Vodafone'de de böyle tezgahlar yapılmıştı!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23