• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Instagram açıkladı: Değişmeyecek

Yeniakit Publisher
2018-03-14 14:25:00 -
Instagram açıkladı: Değişmeyecek

Instagram’ın paylaşımları eskisi gibi kronolojik olarak sıralayacağına işaret eden bir video, sosyal ağın kullanıcıları arasında heyecan oluşturmuştu.

Ancak Instagram tarafından yapılan açıklamada, birçok kullanıcı tarafından eleştirilen ve devre dışı bırakılması gerektiği düşünülen paylaşım akışı algoritmasının değiştirilmeyeceği duyuruldu.

Jack Harding isimli fotoğrafçının paylaştığı Instagram Hikayesi’nde sosyal ağda aşağı kaydırırken karşısına çıkan dokuz paylaşımın zamana göre sıralandığı görülüyordu. Kullanıcıları heyecanlandıran ve kısa sürede yayılan haber, Instagram’ın eski kronolojik sıralamaya döneceği şeklinde yorumlanmıştı.

Digital Trends web sitesine açıklamada bulunan Instagram sözcüsü, sosyal ağın kronolojik akışa geri dönmeyeceğini, ayrıca bu doğrultuda herhangi bir test yapılmadığını belirtti.

Instagram’ın algoritması hangi paylaşımların önce görüntüleneceğini belirlerken birçok faktörü hesaba katıyor. Bunlar arasında söz konusu paylaşımın aldığı etkileşim ve beğeni sayısının büyük rol oynadığı biliniyor.

Sosyal ağa çok sık giriş yapan kullanıcıların içerik akışlarında ise kimi zaman paylaşımlar kronolojik olarak sıralanabiliyor. Bunun sebebi ise Instagram algoritmasının bir paylaşımı birden fazla kez göstermemek üzerine kurulu kuralının devreye girmesi. Çok sık içerik tüketen kullanıcılar, takip ettikleri kişilerin algoritmaya çalışması için yeteri kadar yeni içerik sunmaması durumunda paylaşımları kronolojik sıralamayla görebiliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23