• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngiltere Ramazan'da ‘Subhanallah’ diyecek

Yeniakit Publisher
2016-05-08 21:43:00 - 2016-05-08 21:52:11
İngiltere Ramazan'da ‘Subhanallah’ diyecek

İngiltere’de belediye otobüslerin üzerine ‘Subhanallah’ yazdıran vakıf (İslamic Relief) ramazan boyunca Suriye’li savaş mağdurlarına yardım toplamayı ve İslam ile ilgili olumsuz yargıları yok etmeyi hedefliyor.

Münübe Yılmaz


İngiltere’de, İslamic Relief isimli bir vakıf, Ramazan ayı için ilginç bir kampanyaya imza attı. İslamic Relief, ülkede islam dini ile ilgili olumsuz düşünceleri yok etmek ve ramazan ayı içerisinde Suriye’deki savaş mağdurlarına  yardım toplamak için, şehiriçi yüzlerce otobüsün üzerine ‘Subhanallah’ yazdırdı. Kampanya 23 mayistan itibaren, özellikle müslüman nüfusun fazla olduğu Londra, Birmingham, Manchester, Leicester and Bradford şehirlerinde uygulamaya koyulacak. Vakıf başkanı İmran Madden, ‘Bu kampanyanın, bir çok kişinin islama karşı olan önyargısını kıracağına inanıyorum. Ayrıca insanlar mübarek Ramazan ayında muhtaçların halini daha iyi anlayıp, yardımlarını onlardan esirgemeyecektir’ dedi. İngiltere’deki müslümanların, son on beş yılda uluslararası yardım vakıflarına 100 milyon pound üzerinde yardım yaptığını dile getiren Madden, müslümanların cömertliğine vurgu yaptı.
Bu kampanyanın son seçimlerde Londra belediye başkanlığını kazanan  müslüman aday Sadıq Khan’dan sonra, ülkede geniş yankı uyandırması bekleniyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23