• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'İngiliz Şeytanı'ndan küstah yazı: Erdoğan'ı istemiyoruz, onu şutlayın

Yeniakit Publisher
2018-06-23 01:55:00 - 2018-06-23 05:17:33
'İngiliz Şeytanı'ndan küstah yazı: Erdoğan'ı istemiyoruz, onu şutlayın

İngilizlerin operasyonel gazetesi Guardian, alçak bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Türkiye'nin Kandil, Afrin ve Münbiç operasyonlarından rahatsız olduğunu dile getiren 'İngiliz Şeytanı' gazete, Türkiye'deki seçmene çağrıda bulunarak "Erdoğan bizim için tehdit, onu istemiyoruz, şutlayın" şeklinde bir yazı kaleme aldı.

İngilizlerin operasyonel gazetesi Guardian, çıkan bir yazıda 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi durumunda uluslararası istikrarsızlığa yol açacağı iddiasında bulunulurken, “Bizim için tehdit, Erdoğan'ı istemiyoruz, onu şutlayın” sözleriyle seçime yön vermek isteyerek skandala imza attı.

"YENİDEN SEÇİLİRSE BİZİM İÇİN KORKUTUCU"

Gazetenin dış politikasındaki karanlık operasyonel ismi Simon Tisdall imzalı yazıda, Erdoğan’ın artırılmış yetkilerle yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesinin kendileri için ‘korkutucu bir gelişme’ olacağı ifade edildi. Erdoğan’ın hem Türkiye hem de dünya için tehdit olduğunu öne süren Tisdall, “15 yıl önce iktidara gelen Erdoğan, mahallenin kabadayı çocuğu olmaktan çıkıp jeostratejik bir tehdide dönüştü” iftirasında bulundu.

ERDOOĞAN'IN TÜRKİYE ÇIKARLARINI KORUMASI RAHATSIZ ETTİ

Hazımsız Tisdall, Erdoğan’ın yönetiminin Türkiye’nin Avrupa ve ABD için güvenilir bir dost olmaktan çıktığını belirtirken, 24 Haziran’da tekrar seçilmesi durumunda Erdoğan’ın Suriye ve Ortadoğu'ya kendi politikalarıyla yön vereceğini ifade etti. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"ERDOĞAN İSLAM DÜNYASININ LİDERİ OLMA ARZUSUNDA"

Erdoğan’ın tüm İslam dünyasının lideri olma arzusunda olduğunun 2011’de Hüsnü Mübarek’in devrilmesinden sonra Mısır’a yaptığı ziyarette ortaya çıktığını iddia eden Tisdall “Erdoğan hâlâ yeni bir Osmanlı'yı oluşturma eğiliminde" diye yazdı

KANDİL OPERASYONU BATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kimseyi umursamadan Türkiye'nin milli çıkarlarını koruduğunu adeta itiraf eden İngiliz yazar, "Türk ordusu Kuzey Irak’ta Kandil dağlarında operasyonlarını yoğunlaştırdı. Bu tür tehlikeli askeri tecavüzlere ne Tahran ne de Bağdat onay verdi. Ama kibirli Erdoğan’ın umrunda değil.” ifadeleriyle Kandil operasyonuna yönelik rahatsızlığını dile getirdi.

VURDUKÇA SES BATI'DAN GELİYOR: ERDOĞAN PKK'YA TAKTI

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları Kürtlere yapıyormuş gibi algı oluşturmaya çalışan 'İngiliz Şeytanı' Tisdall “Erdoğan’ın Kürt takıntısı, Suriye-Türkiye sınırındaki gerginliği de artırıyor. Batı yanlısı Suriyeli Kürt güçleri püstkürmek için bu yılın başlarında aldığı Afrin’i işgal kararı ne ABD ve müttefiklerinin DAEŞ’le mücadelesine ne de Esad karşıtı güçlere yardımcı oldu.” dedi. Ayrıca küstah İngiliz Demirtaş'ın tutuklanmasını siyasi göstermeye çalışarak Erdoğan'ın Küst siyasetçileri hapse attırdığı yalanını da söylemekten çekinmedi.

MÜNBİÇ GELİŞMESİ DE BATTI

ABD ile Türkiye güçleri arasında bir askeri çatışmadan kaçınmak için, Donald Trump yönetiminin ‘utanmaz bir şekilde’ tek güvenilir yerel müttefiki terör örgütü PKK'ya DAEŞ'ten kurtardıkları Münbiç’i terk etme talimatı verdiğini savunan Tisdall, Türkiye’nin Yunanistan, Kıbrıs ve İsrail’le de hasımlığa döndüğünü ifade etti.

KÜSTAH İNGİLİZ: ERDOĞAN'I İSTEMİYORUZ, ONU ŞUTLAYIN

Tisdall yazısını şöyle bitirdi: “Genel tablo daha geniş bir alanda kötüleşmeye işaret ediyor. Bu hafta ABD Senatosu, Kongre üyelerinin Erdoğan’ı, dünya genelinde Amerikan çıkarlarına zarar vermek için aktif olarak çaba harcamakla suçlamasından sonra Türkiye’ye F-35 savaş uçaklarının satışını engelleme girişiminde bulundu. İnsan hakları normları ve ortak demokratik standartlara meydan okuması ve Rus lider Vladimir Putin’le giderek artan askeri yakınlaşması, mülteciler ve AB üyeliği nedeniyle Avrupa ülkeleriyle yaşanan gerginlik, Erdoğan’ın yeniden bir beş yıl için daha seçilmesi halinde tırmanacak. Türkiye’deki seçmenlerin sadece kendilerine karşı değil dünyaya karşı da görevleri var. Onu şutlayın.”

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23