• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

IMF'den kriz uyarısı! Jeopolitik tansiyon korkutuyor

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
IMF'den kriz uyarısı! Jeopolitik tansiyon korkutuyor

Uluslararası Para Fonu (IMF), enflasyon dalgalanmaları ve artan jeopolitik tansiyonun küresel ekonomik belirsizliği tırmandırdığına dikkat çekerek, bu belirsizliğin makrofinansal dengeyi olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

IMF'nin yayımladığı Küresel Finansal İstikrar Raporu'nda, enflasyon şokları ve jeopolitik gerilimler nedeniyle ekonomik politikaların ve sonuçların daha öngörülemez hale geldiği vurgulandı. Yüksek belirsizlik, piyasadaki riskleri artırarak yatırım ve tüketim kararlarını geciktirebilir ve kredi arzını olumsuz etkileyebilir.

Raporda, bu belirsizliklerin özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde büyümeyi yavaşlatarak, finansal kırılganlıkları daha da kötüleştireceğine dikkat çekildi. IMF ayrıca, ticaret ve finans yoluyla bu belirsizliğin sınırları aşarak, bulaşma riskini artırabileceğini ifade etti.

Mali politikaların sürdürülebilirliğine vurgu yapan IMF yetkilileri, yüksek kamu borcunun finansal istikrarı tehlikeye atabileceğini belirtti.

Yapay zeka teknolojisinin sermaye piyasalarını hem daha verimli hem de daha oynak hale getirebileceğini belirten rapor, bu teknolojinin piyasa yapısını dönüştürebileceğine ve fiyatlandırma süreçlerini hızlandırabileceğine işaret etti. Ancak, bu teknolojilerin aynı zamanda piyasalarda stresli dönemlerde artan oynaklık ve operasyonel riskler doğurabileceği uyarısında bulunuldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Emir Timur

IMF tefecilik ile sömürdu geri kalmış gelişmekte olan ülkelerde fakir kaldı paraları dagitsana IMF yahudi parası Siyonistlerin parası IMF ahhh aptal Avrupa meloni ağlıyor macron çakışıyor bu mülteci sen yaptın diye aptal meloni ağlıyor IMF parayı dağıttı aptal Afrika yönetimler çarçur etti halklar edildi sonra ülkene mülteci gelince tüm Avrupa ağlıyor yahu Yahudiler cebini doldurdu Avrupa'da halklar mülteci bakıyor alman sonra kızıyor bu kadar mülteci neden benim ülkem de git sen onu Yahudilere sor İtalya Fransa Almanya diğer Avrupa ülkeleri neden sormuyorsun yahudi para satacak senin paranı mülteciler ülkeler de olacak neden o mülteciler kendi ülkesinde iş kurmasin yokk yokkkk Yahudiler karıştırmadan gitmez artık Avrupa halklar Yahudileri kovmali IMF kapatılmalı paralar ellerinden alınmalı ülkelere iade edilmesi gerek krizler biter
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23