• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmam Hatiplileri çirkin sözlerle hedef almıştı! Gülşen'e 702 şoku!

Yeniakit Publisher
2022-09-05 21:02:00 - 2022-09-05 21:09:42
İmam Hatiplileri çirkin sözlerle hedef almıştı! Gülşen'e 702 şoku!

Sahnede İmam Hatiplilere yönelik gayri ahlaki sözleriyle tepkilerin odağında olan Gülşen'den 702 kişi şikayetçi oldu.

İmam hatiplilere yönelik hakaret içerikli sözleri gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Gülşen'den 702 kişi şikayetçi oldu. Daha önce de eşcinsel sapkınları simgeleyen renklerin oluştuğu paçavrayı sallayarak LGBT propagandası yapan Gülşen'in hakim karşısına çıkacağı tarih ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Gülşen Çolakoğlu, İstanbul Ataşehir'de 30 Nisan'daki konserinde “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklinde gayri ahlaki ifadeler kullanmıştı. Gülşen'in tepki çeken bu sözlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Gözaltına alınan Gülşen ifadesi alınmak üzere İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmişti. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Gülşen ardından karara yapılan itiraz dilekçesinin kabul edilmesiyle birlikte ‘konutu terk etmeme’ şeklinde adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, Gülşen’in 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

702 müşteki iddianamede yer aldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Gülşen Çolakoğlu 'şüpheli' sıfatıyla yer alırken aralarında çeşitli dernek ve vakıfların da bulunduğu 702 kişi müşteki sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, şüphelinin sarf etmiş olduğu sözlerin halkın, toplumun bir bütününü ifade ettiği ve bu halde toplumun içinde bulunduğu kin ve düşmanca duygular beslemeye sevk edilerek halkın sosyal sınıf bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edildiği, ayrıca maruz bırakıldığı kaydedildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İddianamede sözlerin ayrıştırıcı olduğu belirtildi

Hazırlanan iddianamede, şüphelinin sözlerinin kışkırtıcı ve düşmanca tutum ile davranışlar sergilemeye yönelik ifadeler içerdiği, sarf edilen beyanların toplumun gelişmesine katkı sağlamaktan uzak salt halkı kin ve düşmanlığa sevk edici, ayrıştırıcı özelliklere sahip, bir kesiminin diğer kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa, ayrımcılığı gerektirecek nefrete yönlendirici nitelikte olduğu aktarıldı.

Öte yandan, Gülşen Çolakoğlu'nun hakim karşısına çıkacağı tarihin önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

emekli

katilleri bile salan beceriksiz bir sistemimiz var malesef, böyle hadsizeri haydi haydi salarlar..

Misafir

Bu karılar erkeklerden hiçbir zaman iyi muhabbet görmemiş kadınlar bu yüzden kötü davranoyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23