• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"İlaçlar tek başına yeterli değil" deyip açıkladı: Artık kaçınılmaz hale geldi

Yeniakit Publisher
2020-03-26 19:46:00 -

Koronavirüs salgınına ilişkin önemli uyarılarda bulunan Fizyoterapist Metehan Sarıkaya, salgının tedavisinde ilaçların tek başına yeterli olmadığını dile getirdi. Fizyoterapinin önemine dikkat çeken Sarıkaya, "Hastalar ve hasta adayları için fizyoterapi kaçınılmaz hale gelmiştir." dedi.

 yeniakit.com.tr  Fizyoterapist Metehan Sarıkaya, dünyayı kasıp kavuran ve 22 binden fazla insanın ölümüne yol açan koronavirüs salgınına ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Koronavirüsün tedavisinde fizyoterapinin önemine dikkat çeken Sarıkaya, virüsün şiddetli ve kritik düzey hastalarda neden olduğu zatürre, nefes darlığı, akciğer salgılarının boşaltılamaması gibi ciddi sağlık problemlerinde ilaç tedavisinin tek başına yeterli olmadığını söyledi.

"Virüsün şiddetle yayıldığı bölgelerde tıbbi müdahalelere ve ilaç tedavisine ulaşmak bazen mümkün olmayabiliyor." diyen Sarıkaya, "Bu yüzden hastalar ve hasta adayları için fizyoterapi artık kaçınılmaz hale gelmiştir." dedi.

Hastalanmadan önce bir tedbir olarak ve hastalandıktan sonra akciğerlerin işlevlerini düzgün bir şekilde yerine getirebilmesi için ilaç tedavisi ve fizyoterapinin bir arada yürütülmesi gerektiğini kaydeden Sarıkaya, "Fizyoterapi ile akciğer sıvılarının vücuttan uzaklaştırılması nefes darlığının önüne geçilmesi ve solunum bozukluklarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nilgun Canikoğlu

Boyle sacma sapan. gorus bıldırenlerı nerden buluyorsunuz? Bır de dog
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23