• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlaç kullanmayı reddeden koronavirüs hastasının röntgeni ağızları açık bıraktı

Yeniakit Publisher
2020-12-25 07:47:00 -
İlaç kullanmayı reddeden koronavirüs hastasının röntgeni ağızları açık bıraktı

Zararlı olduğu düşüncesiyle ilaç kullanmayı reddeden hastasının röntgeni çekildiği zaman, akciğerlerinin su ile dolduğu görüldü. Durumu ağırlaşan hasta hızlıca yoğun bakıma alındı.

İlaç kullanan korona hastaları ile kullanmayanların akciğer tomografi sonuçları arasındaki inanılmaz fark gözler önüne serildi. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, 55 yaşında ve 1 hafta ilaç kullanmayan pozitif bir hastanın akciğerlerindeki inanılmaz değişimi tomografi sonuçlarını göstererek ortaya koydu. Hasta pozitif haldeyken ilk akciğer tomografisine bakıldı. Tomografide akciğerlerdeki tutulmanın az olduğu gözlemlendi. Yeni Şafak'ın haberine göre, aynı hastanın verilen ilaçları kullanmamış ve 1 hafta boyunca tedaviye uymamış haldeki akciğer tomografisine bakıldı. Sonuç ise ilaç kullanımının önemini ortaya çıkardı. Hastanın akciğer tomografisinde yaygın buzlu camların ve hava yollarının hava yerine ciddi şekilde sıvı ile dolduğu gözlemlendi.

Yoğun bakıma alındı

Akciğer tomografisinde oluşan değişim ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Şevket Özkaya, “Hasta kendini evde karantinaya aldı fakat sonradan öğrendik ki tereddüt ettiği için ilaçlarını kullanmayarak kendini evde tedavisiz bırakmış. Bu durumda hastada solunum yetmezliği olduğu için yoğun bakıma almak zorunda kaldık” dedi.

Zamanında tedaviye başlanmaması ölüme neden oluyor

Özkaya, “Vatandaşların sağlık bakanlığımızın önerdiği bütün hastalara ücretsiz dağıtılan ilaçları kullanmakta tereddüt ettikleri için inanılmaz derecede akciğerlerinde harabiyet ve solunum yetmezliği ile karşı karşıya kaldıklarını görüyoruz. Çünkü virüs enfekte ettikten bir süre sonra akciğerlerde yaygın buzlu camlara ve konsolidasyona neden oluyor. Eğer zamanında tedaviye başlanmazsa, bu durum solunum yetmezliğine kadar gidip maalesef hastanın kaybına yol açıyor.” uyarısında bulundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer

Kulaktan dolma şeylere itibar edilmemeli . Hekimin verdiği ilaç titizlikle kullanılmalı . Ama işte bazen olmuyor sonuç vahim duruma geliyor . Ecel değişmez ama biz tedbirimizi almalıyız . Allah şifa versin bütün hastalarımıza .

Asi

Bende kullanmadım hanımın babası vefat etti hanıma da test yaptılar ve sonuç çıkmadan hanıma kan sulandırıcı, mide koruyucu, kovit ilacı ve ağrı kesici verdiler hanım negatif çıktı bir ay sonra ben marus kaldım pozitif çıktım eve sağdece kovit ilacı verdiler bana 8 sonra 3 yut dediler şimdi ben o hapları nasıl yutayım
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23