• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İkinci Muhteşem Yüzyıl vakası!

Yeniakit Publisher
2018-03-21 16:39:00 - 2018-03-21 18:33:04
İkinci Muhteşem Yüzyıl vakası!

Dün akşam Kanal D'de yayınlanan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi muhafazakar kesim tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Dün akşam Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Kanal D'de yayınlanan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi muhafazakar kesimi oldukça öfkelendirdi. Kadınların dekolteli elbiseleri, tarihi hataları ve replikleriyle dizi adeta Twitter'ı salladı. Birçok kişi sosyal medya hesapları üzerinden diziyi eleştiri yağmuruna tuttu.

MİLLETİN DEĞERİNE SALDIRIYOR

Milletin değerlerine düşman olduğu aşikar olan Kanal D'de yeni bir dizi başladı. Mehmet Bir Cihan Fatih'i isimli bu dizi her ne kadar İstanbul'un fethini anlatıyor gibi gözükse de, milletin hassas değerlerine saldırıyor. Dizinin altını kaşıdıkça ortaya çıkanlar ise daha ilginç...

Fatih dizisi, daha ilk bölümden amacının iyi olmadığını gözler önüne serdi. Dizideki kadın oyuncuların dekolteleri oldukça tepki çekti. Osmanlı Sarayı'nın ve kadınlarının bu şekilde gösterilmesi, milletin hassasiyetine ters düştüğü gibi, tarihi gerçekleri de inkar ediyor.

BÜYÜK TEHLİKE
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ayrıca yapılan bu saldırının daha büyük tehlikeleri de bulunuyor. Türkiye'de çekilen diziler, özellikle Orta Doğu ülkelerinde büyük ilgi görüyor. Osmanlı adı altında çekilen bu rezilliklerin oradaki halklara izletilmesi de Osmanlı İmparatorluğu hakkında olumsuz görüşlere sebebiyet veriyor. Dizide imzası bulunanlar adeta 'Sizin İslam'ın kalesi diye tanıdığınız Osmanlı aslında böyleydi' demeye çalışıyor.

İŞTE O ELEŞTİRİLERDEN BAZILARI

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23