• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İki markanın ardından o ülkeden de talep geldi: Türkiye'de otomobil üretmek istiyoruz

Yeniakit Publisher
2019-11-02 19:32:00 - 2019-11-02 19:35:44
İki markanın ardından o ülkeden de talep geldi: Türkiye'de otomobil üretmek istiyoruz

Alman Volkswagen'in ve İranlı Khodro'nun Türkiye'de fabrika kurma kararlarını duyurmalarının ardından bir talep de Malezya'dan geldi.

Ekonomide dengelenme sürecinde yakalanan başarı, Türkiye'yi yatırımın adresi haline getiriyor. Alman Volkswagen'in ve İranlı Khodro'nun fabrika kurma kararlarının ardından otomotivde bir talep de, savunma sanayisinde iş birliği yapılan Malezya'dan geldi.

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, eylül ayında Türkiye'yi ziyaretinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a Türkiye'de otomobil fabrikası kurmak istediklerini söyledi.

Konuya yakın kaynaklar, Mahattir Muhammed'in, Proton marka otomobilin iktidardan ayrıldıktan sonra Çin'e satıldığını, tekrar iktidara geldiğinde yeniden otomobil üretimi için çalışmaya başladığını belirterek, "Türkiye, Volkswagen'in de gelmesiyle otomotiv alanında yükselen yıldız olduğunu gösterdi. Malezya da, Türkiye'de otomobil fabrikası kurmak istiyor" dedi.

Kaynakların verdiği bilgiye göre eylül ayındaki bu görüşmenin ardından 10 kişilik bir Malezya teknik heyeti Türkiye'ye geldi.

Malezya'nın otomobil endüstrisinin gelişmesinde Türk şirketlerinin önemli katkıları olabileceğini belirten Mahathir Muhammed, aynı şekilde kendilerinin de Türkiye'nin yerli otomobili konusunda deneyimlerini aktarabileceğini belirtti. Muhammed'in gezisinin ardından Malezya basınında yer alan açıklamaları, Türkiye'de otomobil fabrikası kurma hedefini teyit etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"İki taraf işbirliği için istekli"

Başbakan Mahathir Muhammed, yaptığı açıklamada, "Kabiliyetlerini çok önceden bilmeme rağmen Türk firmalarıyla işbirliği konusuna yeterince eğilememiştim. Çünkü o dönemde başbakan değildim. Şimdi iki taraf da işbirliği yapmak için istekliler" diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hülya

Dünyada köklü dev otobimil şirketleri birleşirken, siz yerli milli otomobilinizi 2020+ yılında piyasaya sürersiniz. Almanlar VW, Mercedes, BMW den bıktılar, Fransızlar Renault, Peugeot, Citroen den bıktılar, İtalyanlar Fiat, Alfa Romeo, Ferrari, Lamborghini den bıktılar, ABD GM, Ford, Chrysler den bıktılar dünya 4 gözle Türk otomobilini bekliyorlar. Afrika, Arap ülkeleri, Çin ve Hindistan zaten dünden siparişlerini vermişler. Yaşasın.

Tuncer

Ne oldu lan yerli milli araba işi ses seda yok elin gavuruna kaldı iş
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23