• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'İhracat treni Çin'e gitmedi' iddiasına TCDD'den cevap

Yeniakit Publisher
2020-12-06 00:27:00 -
'İhracat treni Çin'e gitmedi' iddiasına TCDD'den cevap

Türkiye'den Çin'e törenle gönderilen ihracat trenin yola çıkmadığı yönündeki iddialar üzerine TCDD tarafından yapılan açıklamada ihracat yükü taşıyan treninin bu gece Halkalı'dan Köseköy'e geçerek Çin yolculuğuna devam edeceği açılandı.

TCDD Taşımacılık AŞ'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "4 Aralık Cuma günü törenle uğurlanan Türkiye-Çin İhracat Treni'nin 'yolundan döndüğü' gibi asılsız, kötü niyetli haber ve paylaşımları üzülerek izledik" ifadesine yer verildi.

Trenin, törenin ardından Çin'e doğru yola çıkmadan önce, gümrükleme işlemleri ve Çin'den gelen ilave talepler için Halkalı İstasyonu'na uğradığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi.

"Bu gece Halkalı'dan Köseköy'e gelerek Çin yolculuğuna devam edecektir. Trenimizin 12 gün içinde Çin'in Xian şehrine ulaşması hedeflenmektedir. Bu süreçler yük taşımacılığında rutin sayılan ve tamamlanması gereken işlemlerdir. Türkiye'den hatta Avrupa'dan Çin'e kesintisiz yük ve yolcu taşımacılığının demir yolu aracılığı ile yapılabilmesi, ülkemizin hayata geçirdiği Marmaray Projesi ve Anadolu boyunca kesintisiz hale getirilmiş demir yollarımız sayesinde mümkün olmuştur. Demiryolu taşımacılığında ülkemizin menfaatleri gereği yaptığımız büyük işleri her zaman teveccühle karşılayan halkımızın, başarılarımızı gölgelemek isteyen, kurgulanmış, haince duygular taşıyan yaklaşımlara itibar etmeyeceğinden eminiz."


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Osman

Tren sadece birkaç zenginin ticari malını ihraç ve ithal etmek için sefer düzenliyor. İktidar yakınlarına hizmet ediyor. Hepsi bu. Millete bir faydası yok

emre

büyük işler yapıyoruz demiş tcdd biz biliyoruz büyük işlerini: pamukova kazası,çorlu kazası,ankara hızlı tren kazası...saymakla bitmiyor büyük işleri.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23