Bakan Gürlek’in eşine suikast planında şok detaylar! Tetikçilerle pazarlık ifşa oldu
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Adalet Bakanı Akın Gürlek’in eşine yönelik eylem planı yapan ve tutuklanan şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. Skandal planı ise, gittiği bir iş yerinde şüphelilerin konuşmalarına şahit olan kişinin CİMER’e yaptığı ihbar ortaya çıkardı. İhbarda, şüpheli Yavuz Canbaşı’nın saldırı için 250 bin TL istediğini, Uğur Yılmaz’ın ise “İş bittikten sonra 1 milyon 500 bin TL vereceğim” dediğini anlattı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek'in eşine saldırı planında flaş detay gün yüzüne çıktı. Bakan Gürlek’in eşine yönelik “ses getirecek eylem” planı yapan şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. Ayrıca şüphelilerin hain planını ortaya çıkaran ihbarın da detaylarına ulaşıldı.
ŞÜPHELİLER TUTUKLANMIŞTI
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, CİMER'e yapılan ihbar üzerine Adalet Bakanı Akın Gürlek'in eşine yönelik örgüt bağlantılı "ses getirecek bir eylem" hazırlığında oldukları tespit edilen Uğur Yılmaz ve Yavuz Canbaşı tutuklanmıştı.
NAKİT PARALAR ELE GEİRİLDİ
Sabah’tan Batuhan Altınbaş’ın haberine göre, soruşturmada şüphelilerin hedefe ilişkin keşif yaptığı, adres ve güzergâh çalışması yürüttüğü, operasyonlarda ise ruhsatsız silahlar ile 3 milyon 206 bin lira nakit para ele geçirilmişti.
HER ŞEY CİMER İHBARI İLE BAŞLADI
Şüphelilerin hain planını ise, Güngören’de gittiği bir iş yerinde 4 şahsın kendi aralarındaki konuşmalarına şahit olan kişinin CİMER’e yaptığı ihbar ortaya çıkardı.
İhbarcı, bu şahısların takma ad kullanan ve çok sayıda suç kaydı olan insanlar olduğunu ifade ederek, "Yurt dışına bilet aldıklarını konuşuyorlardı. O sırada Elif Gülşah Gürlek ismini zikrettiler. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın soy ismi Gürlek olduğu için dikkatimi çekti. Elif Gülşah Gürlek'in, Akın Gürlek'in eşi olduğunu öğrenince ihbarda bulundum" demişti.
“İŞ BİTTİKTEN SONRA 1 BUÇUK MİLYON VERECEĞİM”
Soruşturma çerçevesinde ihbarcıya canlı teşhis işlemi yaptırıldı. İhbarcı, Yavuz Canbaş'ın telefonunda görüntülü olarak konuştuğu kişinin Uğur Yılmaz olduğunu teşhis etti.
İfadesinin devamında, "Yavuz isimli şahsın görüşme esnasında Elif Gülşah Gürlek'e yönelik düzenlenecek saldırı ile alakalı Uğur'dan 250 bin TL para talep etti. Uğur, 'İş bittikten sonra 1 buçuk milyon TL vereceğim. Para hazır ben de' demişti" şeklinde anlatımda bulunduğu ortaya çıktı.
“SUİKAST GİRİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLMEK İSTENİYOR”
Tutuklanan şüpheli Uğur Yılmaz, emniyetteki ifadesinde "Elif Gülşah Gürlek'e suikast girişimi benzeri bir olay gerçekleştirilmek isteniliyor ama benim bu olaylarla hiçbir alakam yoktur. Ben böyle bir eylem hazırlığında bulunmadım" dedi.
İhbarcı tarafından teşhis edilmesine ise "Çevremde beni kıskanan ve zarar görmemi isteyen insanlar var." savunmasını yaptı.
EVDEKİ PARA İLE TETİKÇİ PARASI ÖRTÜŞTÜ
Saldırının ardından "1 milyon 500 bin TL vereceğim, para hazır bende" dediği iddiasını da reddeden ancak evinde yapılan aramada 1 milyon 748 bin TL ele geçirilen Yılmaz, aracını sattığını ileri sürdü.
TELEFON ŞİFRESİNİ VERMEDİ
Öte yandan şüphelinin telefon şifresini paylaşmadığını, gerekçe olarak da kendisinin ve kız arkadaşının özel görüntülerin olduğunu söyledi.
SAVUNMASI DİKKAT ÇEKTİ
Diğer tutuklanan Yavuz Canbaş, saldırı için 250 bin lira talep ettiği, iş bitince 1 milyon 500 bin lira ödeme yapılacağının konuşulduğu yönündeki iddialar reddetti.
Canbaş, "İhbarcı şahıs abimle yaşadığı tartışma nedeniyle asılsız şekilde beyanda bulunmuş ve bunu delillendirmek amacıyla teşhise katılmıştır" dedi.
GENÇLERİ TETİKÇİ OLARAK DEVŞİRMİŞLER
Öte yandan fiziki ve istihbari çalışmalar sonucunda, şüpheliler Uğur Yılmaz ve Yavuz Canbaşı'nın yurt içi ve yurt dışı kaynaklı organize suç örgütlerine 18-25 yaş aralığında örgüt üyeleri temin ettikleri tespit edilmişti.
Bu kişilerin temin ettiği gençlerin ise silahlı eylem ve kurşunlama olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edilmişti.


