• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İHH’dan depremden etkilenen Süryani kilisesine yardım

Yeniakit Publisher
2020-01-28 17:12:00 -

İHH İnsani Yardım Vakfı, Elazığ'daki depremde hasar gören Süryani Kadim Kilisesi'ne AFAD’ın yönlendirmesiyle çadır, gıda, elektrikli soba ve battaniye yardımında bulundu. İHH ayrıca deprem sebebiyle hasar gören kilisenin bahçesine çadır kurulumu gerçekleştirdi.

Elazığ ve Malatya’daki depremin ardından bölgeye ulaşan İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma ekipleri, bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından ekipler, yaraların sarılması için faaliyetler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda İHH, AFAD’ın koordinasyonuyla depremden dolayı ağır hasar alan 200 yıllık Süryani Kadim Kilisesi'ne çadır, gıda, elektrikli ısıtıcı ve battaniye ulaştırdı ve kilisenin bahçesine çadır kurdu.

“Bize ulaşan ilk sizler oldunuz”

Süryani Kadim Kilisesi Ruhani Rahibi Muşe Dağ, deprem gecesi kilisede oturuyorlarken sallantıyı hissettiklerini anlattı. Depremin uzun sürmemesi nedeniyle kiliselerinin depreme dayanabildiğini aktaran Rahip Dağ, depremin ardından geri dönüp Allah’tan kendilerine ve insanlara merhamet etmesi için dua ettiklerini ifade etti. Kilisede derin çatlaklar oluştuğunu söyleyen Dağ, korktuklarını ifade ederek evleri yıkılan insanlar için üzüldüklerini belirtti. Dağ, şöyle konuştu:

“Derin çatlaklar oluştu. Korktuk. Yazık oldu, üzüldük evleri yıkılan insanlara. Bu zamana kadar böyle deprem olmamıştı. Cemaatimiz 2 aile, cemaatimiz küçük. O yüzden ihtiyaçlarımızı karşılayamadık. Biz talep ettik, çevremizdeki arkadaşlarımıza söyledik. Sizlere ulaşmışlar ve siz de bize olumlu dönüş yaptınız. Çadıra, battaniyeye, ısıtıcıya, yiyecek ve yardım malzemelerine ihtiyacımız vardı. Geldiğiniz ve ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz. Durumumuzu gördünüz pek bir şeyimiz yok idare etmeye çalışıyoruz. Bize ulaşan ilk sizler oldunuz. Türkiye’den yardım gönderenlere ve bu yardımı bize ulaştıranlara teşekkür ederiz. Allah memleketimizi kazadan, kötülükten korusun. Biz bütün Türkiye’ye dua ediyoruz. İnsanlarımız öldü kolay bir şey değil. Allah bir daha yaşatmasın.” 

ÖNE ÇIKAN VİDEO

İHH ekipleri depremzedelerin yanında

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem sonrasında acil koduyla harekete geçen İHH Arama Kurtarma ekipleri, depremin dördüncü gününde de depremzedeleri yalnız bırakmadı. 314 kişi 1 bir arama kurtarma köpeğinden oluşan ekipler, bir yandan arama kurtarma faaliyetlerine destek verdi diğer yandan da yaraların sarılması için gerekli tüm çalışmaları yapmaya devam ediyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23