İbrahim Saraçoğlu uyardı! Bunu yapan gribi yakalanmıyor! Ateş, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı kabus olmasın
Havaların sürekli değişkenlik göstermesi grip ve nezle gibi vakaların artmasına yol açarken Ateş, öksürük, boğaz ağrısı ve burun akıntısı şikayetiyle karşı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Türkiye'ye kritik uyarıda bulundu. gribe karşı en etkili doğal yöntemi açıkladı. Uzman isim “Bu kürü uygulayanlar gribe yakalanmazlar” dedi. Türkiye'ye uyarıda bulundu. Kaç gün kullanılacak gün sayısını paylaştı.
Ketçap ve mayonez birbirinden ayrılmayan en muhteşem soslardan biridir. Kimileri ketçapı kimileri mayonezi kimileri de ikisini birden tercih ederek yiyeceklerini lezzetli hale getirir. Ancak bazılarımız bu iki ürünü de marketten satın almak yerine evde yapmayı ve en organik haliyle tüketmeyi sever. Peki ev yapımı mayonez nasıl olur?
Ketçabın ev yapımı halini az çok hepimiz biliriz. Birkaç malzeme ve dikkatli hamlelerle evde ketçap yapmanın binbir türlü kolay yolu vardır. Peki aynı şeyi mayonez için söyleyebilir miyiz?
Her bakımdan çok kişi için oldukça lezzetli olan mayonez marketten satın alınan haliyle katkı maddelidir ve organik olmaktan çok uzaktır.
Eğer siz de mayonez seviyor ancak marketten alınanları tüketirken içinize sinmiyor ve bu ürünü evde yapmak istiyorsanız oldukça basit bir tarifimiz var!
Öncelikle malzemeleri inceleyelim. Ev yapımı mayonez için gereken malzemeler: 1 yumurtanın tamamı, 1 küçük su bardağı bitkisel yağ, 2 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı tuz ve isteğe bağlı olarak toz karabiber.
Şimdi gelelim nasıl hazırlanması gerektiğine. Ağzı geniş temiz ve kuru bir cam kavanoza ya da kaseye aynı sıcaklıkta olan yumurta, bitkisel yağ, tuz, karabiber, limon suyunu ekleyin.
El mikseri ile çırpın. Yalnızca iki hamle sonucunda organik mayoneziniz hazır olacak.
Unutmamanız gereken şey, kavanozun ağzını kapatıp buzdolabına kaldırmanız ve hazırladığınız mayonezi en geç 2 gün içinde tüketmeniz gerektiği. Bu ürünün katkı ve koruyucu madde içermediğinden hızla bozulabileceğini sakın unutmayın.
İnfluenza virüsüne bağlı solunum yolu enfeksiyonu olan grip, kendini yüksek ateş, öksürük, boğaz ağrısı ve burun akıntısı gibi belirtilerle gösterir. Yakın temasta bulunma, öpüşme, tokalaşma, hapşırma ve öksürük yoluyla bulaşabilen influenza virüsü; ellerin sık sık yıkanmaması sebebiyle kolayca yayılmaktadır. Gripten korunmanın yollarına değinen Biyoteknoloji ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, soğan kürünü önerdi.
NE GRİP NE DE SOĞUK ALGINLIĞI KAPINIZA UĞRAMAYACAK!
"Soğan kürünü uygulayanlar gribe yakalanmazlar" diyen uzman isim, tarifini de verdi.
- Orta boy soğanın ince kahverengi kabuğunu soyun,
- Soğanı dörde bölün,
- 1 buçuk bardak suda yaklaşık 5 dakika kadar kaynatın.
İBRAHİM SARAÇOĞLU AÇIKLADI: “BU KARIŞIMI 15 GÜN BOYUNCA UYGULAYANLAR GRİBE YAKALANMIYOR”
Bu karışımı 15 gün boyunca sabah ve akşam tüketin. Fakat soğan kürü gastrit ve ülser şikayeti olanlara önerilmemektedir.
DOĞAL ANTİBİYOTİK!
İbrahim Saraçoğlu soğan kürüne dair yaptığı açıklamada “Mümkün değil, gribe yakalanmazsınız. Doğal bir antibiyotiktir” ifadelerini kullandı.
EN SIK GÖRÜLEN GRİP BELİRTİLERİ!
Yüksek Ateş: Genellikle 38°C'nin üzerine çıkar.
Baş Ağrısı: Şiddetli baş ağrısı sık rastlanan bir belirtidir.
Kas ve Eklem Ağrıları: Özellikle sırt, bacak ve kollar gibi büyük kas gruplarında ağrı hissedilir.
Yorgunluk ve Halsizlik: Grip sırasında kendinizi çok bitkin hissedebilirsiniz.
Kuru Öksürük: Genellikle balgamsız bir öksürük görülür.
Boğaz Ağrısı: Yutkunma sırasında boğazda ağrı ve rahatsızlık olabilir.
Burun Akıntısı veya Tıkanıklığı: Nezle gibi burun akıntısı, tıkanıklık ve hapşırma olabilir, ancak gripte bu belirtiler daha hafif olabilir.
Titreme ve Üşüme: Ateşle birlikte titreme ve üşüme hissi olabilir.
Gözlerde Hassasiyet ve Sulanma: Bazı insanlarda ışığa karşı hassasiyet ve gözlerde sulanma olabilir.