• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İBB halk ekmek oyunu bozuldu

Yeniakit Publisher
2022-01-29 22:53:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İBB halk ekmek oyunu bozuldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin Halk Ekmek üzerinden yapmak istediği algı operasyonu çöktü.

AK Parti döneminde İBB iştiraki Halk Ekmek'in (İHE) 2 bin 945 dağıtım noktasının bulunduğunun 2019 yılında 536 adet büfe ce 2 bin 409 zincir market ve bakkallarla ekmeği vatandaşa ulaştırırken, Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı seçilmesinin ardından Halk Ekmek'in dağıtım noktası 910'a düşürüldüğü ortaya çıktı.

Dağıtım noktalarının ise 603'ünün büfe ve 307'sinin ise değişik noktalar olduğu açıklandı. Halk Ekmek'e vatandaşın ulaşımının daha kolay olması amacıyla İBB Meclisi 14 Ocak 2021'de 142 noktaya daha Halk Ekmek büfesi koymak için yetki verdi. Ancak İBB yönetimi sadece 62 büfeyi açabildi. Meclis ayrıca İstanbul'daki tüm bakkal ve marketlerde Halk Ekmek satışının yapılabilmesine olanak sağladı. Ancak İBB yönetimi meclisin verdiği yetkiyi yerine getirmedi.

Sevkiyat yapılmıyor

Halk Ekmek'in AK Parti döneminde üç defa yapılan ekmek dağıtımı ikiye indirmesiyle ve servis saatlerinde gerekli özeni göstermemesi, büfelerin istediği sayının çok altında ekmek dağıtan yönetim, vatandaşı kuyruğa mahkum etti.

Son olarak İstanbullu yoğun kar çilesinden kurtulduktan sonra Halk Ekmek üretim ve sevkiyatında da İBB yönetiminin yaşattığı sorun Kağıthane'de ortaya çıktı. Bir büfe işletmecisi, fabrikadan sevkiyat olmayacağı yönünde aldığı bilgiyi büfenin camına yapıştır. Ekmek almak için Halk Ekmek büfesine giden vatandaşlar, ekmek servisinin yapılmayacağını öğrenince şaşırdı.

Üretim 1.5 milyona düşürüldü

AK Parti döneminde Halk Ekmek A.Ş'nin günlük ekmek üretim sayısının 1 milyon 944 bin olduğu, fazla mesai uygulaması ile 2 milyon 500 bin üretim kapasitesine çıkıldığı, ancak yeni yönetiminin bu sayıyı 1 milyon 250 bine düşürdüğünü öğrenildi. İBB yönetimi daha sonra yapılan güncelleme ekmek üretim sayısının 1 milyon 500 bin adet olduğunu açıkladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Halkekmek

Ya çok merak ediyorum, 2 yıl öncesine kadar market ve bakkalarda olmayan Halk ekmek simdi bazı market ve bakkalarda varken nasıl oluyorda azalıyor.

Mehmet Keleş

İstanbul un 1108 noktasına halk ekmek büfesi kurulabilir. Bu zatı muhterem Ler bundan habersizler. Rahmetli Topbaş döneminde , muhtemelen 2007 senesinde belediye meclisince alınan bir karar var. O kararda 1108 nokta belirtilmiş. Ama bu aklını alırım diyenler kimin aklını alacaklarını bile bilmekten yoksun akılsızlar oldukları için bir şey yapamazlar. bu bir. Bakkallar a ekmek vermek kolay. Onun için belediyenin meclis kararına gerek yok. Bunlar ve diğerleri bunu da bilmiyor lar. Ama en kötüsü de şu. Topbaş döneminde CHP li ilçe belediyeleri de, ak parti ilçe belediyeleri de kurulu büfeler haricinde büfe kurulmasına müsade etmiyorlardı. Daha acısını da söyleyeyim. Büfe yeri almak için ilçe belediye başkanlarından randevu talep edildiği halde ak partili belediye başkanlarından bazıları, (yardımcıları dahil) randevu bile vermediler. Kabul bile etmediler. Kabul edenlerde verdikleri randevu saatinden 1 saat bekleterek kabul ettiler. Avrupa Yakası'nda ki CHP blediye başkanları, (görüşülen yardımcıları dahil ) yer için müsade vermediler ama , gidenleri de kapılarında 1 saat bekletmediler. Randevu bile vermeyen zatı muhterem Ler Bayrampaşa , Zeytinburnu, Eyüp. Ne kadar acı bir durum değilmi. Bağcıları saymıyorum. Çünkü onların halk ekmek fabrikası vardı. Şimdik kapattıkları için halk ekmek büfesi kuruyorlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23