İran'nın başkenti Tahran'da Yahudileri İran Cumhuriyeti'nin kurucusu Şii dini lider Humeyni'nin 27. ölüm yıldönümünde anma töreni düzenledi.
Kendi ülkesinde Sünni islam anlayışına hak tanımayan İran şii rejimi, Yahudi ve Hristiyanlar için oldukça hoşgörülü politika sergilemektedir. İran'ın büyük şehirlerinde Sünni cami inşaası yasakken, Sinagog ve Klise oldukça mevcut ve yenisinin yapılmasıda serbest
İran kurucusu olan Humeyni'nin ölüm yıldönümü, Şiiler tarafından büyük törenler yapılıyor. Bu törenleri, İran'da yaşayan Yahudi cemaatleride yapmaya başladı.İran'ın yarı resmi İsna haber ajansı, Tahran'daki Yahudi cemaatının, Humeyni'nin ölüm yıldönümü etkinliğinin görüntülerini paylaştı.
İsna'nın verdiği habere göre, Tahran Yahudileri İran İslam Cumhuriyeti'nin kurucusu Şii dini lider Humeyni'nin 27. ölüm yıldönümünde anma töreni düzenledi. Tahran'da bulunan Yusuf Sinagogu'nda yapılan törene birçok Yahudi mensubu katıldı.
Kaynak:Medyatimes


