• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hülya Koçyiğit’e yakışmadı

Yeniakit Publisher
2019-09-23 09:56:00 - 2019-09-23 09:56:50
Hülya Koçyiğit’e yakışmadı

“Kendi talebiyle” röportaj verdiği Milliyet gazetesinde toplumsal cinsiyet eşitliği ve İstanbul Sözleşmesi güzellemesi yapan sinemacı Hülya Koçyiğit tepki çekecek sözler sarf etti.

 Haber Merkezi 

Son olarak Diyarbakır annelerini ziyaret eden ve zaman zaman milli etkinliklere destek veren Yeşilçam’ın ünlü yüzü Hülya Koçyiğit’ten garip çıkış. “Kendi talebiyle” röportaj verdiği Milliyet gazetesinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği (TCE) ve İstanbul Sözleşmesi fesatlarına destek veren sanatçı tepki çekecek açıklamalarda bulundu. Feminizm kokan röportajda Koçyiğit, toplumsal cinsiyet eşitliğinin çocukluktan itibaren öğretilmesi gerektiğini savundu. Koçyiğit, “Bunu çok önemsiyorum. Aileden aldığı eğitimin ardından ilkokulda bu öğretilmeli. Sen kız çocuğusun bunları yapacaksın, susacaksın ya da kol kırılır yen içinde kalır... Onlar eskidendi” dedi. İstanbul Sözleşmesi’ni kadınların en önemli kazanımlarından biri sayan Koçyiğit, fesat sözleşmesinin iptal edilmesine dönük talepleri “Benim en çok itiraz edeceğim şey, kadının kazanılmış haklarından geriye gitmek olur” sözleriyle eleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın TCE hedefini yönetmelikten kaldırmasına da dil uzatan Koçyiğit, “Olması gerekiyor. Seslenelim. Bunu tekrar talep edelim. Çok çok önemli. Sen kadınsın, sen erkeksin değil, sen her şeyden önce insansın. İnsana yakışır bir şey mi şiddet?” sözlerini sarf etti.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdulmetin

Toplumsal cinsiyet eşitliği saçmalığı ile birlikte İstanbul sözleşmesi 6284 iptal edilsin süresiz nafaka kaldırılsın Müslümanlara zarar veren yanlışlardan bir an önce dönülsün KADEM bize yakışmıyor buradan yetkililere sesleniyorum Kadem kapatılsın yoksa bu gidişatta ak parti büyük yara alıyor kendi seçmeni sırt dönüyor.

EbuSaid

Bu cahil okumamıştır bile TCE de ne yazdığını. Kezban döndü ama aklı hala ROMA'da kezbanın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23