• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hulusi Akar'dan kritik Barış Pınarı Harekatı açıklaması

Yeniakit Publisher
2019-10-14 19:12:00 -
Hulusi Akar'dan kritik Barış Pınarı Harekatı açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyinde yürütülen Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamada bulundu. Akar, "Bu harekatı olabildiğince kısa bir zamanda tamamlamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgede huzur ve barışı sağlamak amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Akar, ''Bu harekatı olabildiğince kısa bir zamanda tamamlamaya çalışacağız'' ifadelerini kullandı.

Harekatta sivillere zarar gelmemesinin birinci öncelikleri olduğunu dile getiren Akar, "Mehmetçik Büyük bir kahramanlık ve başarıyla devam etmekte. Tarihine altın harflerle yazılacak faaliyetlere devam etmekte. Halkın desteği bizim için bir moral motivasyon kaynağı olmakta. Bu harekatı olabildiğince kısa bir zamanda tamamlamaya çalışacağız. Sivillere zarar gelmemesi bizim birinci önceliğimiz. Herhangi bir koalisyon askerine zarar gelmemesi önlemleri almış durumdayız" dedi.

Türkiye'nin güney sınırında kurulmaya çalışılan terör koridoruna asla müsaade etmeyeceklerini aktaran Akar, "Bu harekatın hedefinde teröristler var. DEAŞ ile hiçbir farkı yok. Hepsi terörist. DEAŞ hapishanesine vardığımızda PKK'lıların YPG'lilerin oradaki DEAŞ'lılar kaçırdığını tespit ettik. Bölgede herhangi bir terör koridoruna müsaade etmedik etmeyeceğiz. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıyız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" açıklamasında bulundu.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

salih

Ne oldu acaba? Normalde askerler böyle konuşmaz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23