• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hollanda'da Ulusal Çiş Günü: Daha fazla tuvalet istediler

Yeniakit Publisher
2019-09-21 22:34:00 -
Hollanda'da Ulusal Çiş Günü: Daha fazla tuvalet istediler

Hollanda'da yılın belirli döneminde ilan edilen Ulusal Çiş Günü'nde daha fazla umumi tuvalet yapılması yönünde çağrıda bulunuldu.

Hollanda'da idrar kaçırma sorunu yaşayan 850 bin kişinin, cadde ve sokaklarda yeterli sayıda umumi tuvalet bulunmadığı için evde kalmaya mahkum edildiği açıklandı.

Mesane sorunu yaşayan kişilerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla kurulan Hollanda Kontinans Vakfı, alışverişin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda her 500 metrede bir umumi tuvalet yapılmasını istiyor.

Ulusal Çiş Günü

Hollanda'da her yıl eylül ayının üçüncü perşembesi, "Ulusal Çiş Günü" (Nationale Plasdag) ilan ediliyor.

Hollanda Kontinans Vakfı, bu yılki "Çiş Günü" etkinliklerinde, idrar tutamama sorunu yaşayan insanların sorununu bir kez daha gündeme taşıdı.

Vakıf, Hollanda'daki belediyelere, bu konuya daha fazla duyarlılık göstermeleri ve yeterli sayıda umumi tuvalet için harakete geçmeleri çağrısında bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Alışverişi internetten yapıyorlar

BBC'nin haberine göre Koppen, tuvalet sorunu yüzünden dışarı çıkamayan yüzbinlerce kişinin, alışveriş ihtiyacını internet aracılığıyla gidermeye çalıştığını belirtiyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mücahit

Bayramlarımızın kıymetini bilelim. Bizim bayramlarımızı ifa etmemiz hem dünyamıza hem ahiretimize yarıyor. john , smithe özenenlerin varacağı yer böyle saçma sapan bayramlarıdır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23