• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hocalı katliamı kurbanları düzenlenen etkinlikle anıldı

Yeniakit Publisher
2020-03-03 11:55:48 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Hocalı katliamı kurbanları düzenlenen etkinlikle anıldı

Ermenilerce 26 Şubat 1992’de katledilen 613 Azerbaycan vatandaşı Kağıthane Belediyesi’ne bağlı Gültepe Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Ermenilerce 26 Şubat 1992’de katledilen 613 Azerbaycan vatandaşı Kağıthane Belediyesi’ne bağlı Gültepe Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle anıldı. Etkinliğe Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de katıldı.

Kağıthane Belediye’sinin desteklediği anma programı önce sergiyle başlayıp daha sonra tiyatro gösterisiyle devam etti. Aralarında olayı bizzat yaşayan, baskın gecesi ablası ve abisi esir düşen Eldeniz Aqayev de tiyatro anında göz yaşlarına hakim olamadı. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Hocalı Katliamı’nı “Tarihin gördüğü en büyük vahşetlerden biri” olarak niteleyerek, “İnancı Müslüman, milliyeti Türk olduğu için şehit edilen tüm soydaşlarımızı rahmetle anıyorum. Hocalı’da yaşanan vahşeti unutmadık, unutturmayacağız” şeklinde konuştu.

Organizasyonu düzenleyen genel koordinatör Ayhan Ünlü ise, “Hocalı Katliamı 1992 yılında Azerbaycan’da Ermeni çeteleri tarafından yapılmış bir soykırımdır. Karabağ’a bağlı Hocalı bölgesinde yaşlı genç, çoluk çocuk dinlemeden 613 soydaşımız katledildi. Bunun acısını hala yaşıyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23