• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HKP’den Süleymani için suç duyurusu!

Yeniakit Publisher
2020-01-07 21:59:00 -
HKP’den Süleymani için suç duyurusu!

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin, ABD füzesi ile öldürülmesine tepki olarak Halkın Kurtuluş Partisi suç duyurusunda bulundu.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin, ABD füzesi ile öldürülmesine tepki gelmeye devam ediyor.

Marjinal sol bir parti olarak bilinen Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), konuyla ilgili olarak dikkat çeken bir adımda bulundu.

ABD’li isimler için suç duyurusu

HKP; ABD Başkanı Donald Trump, ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve CIA Başkanı John Brennan hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulundu.

HKP, suç duyurusunda; Birleşmiş Milletler (BM) ilkelerini sıralarken, Süleymani'nin öldürülmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunun altını çizdi. HKP, "42 yıl önceki BM toplantısında kabul edilen bu ilkelerin bütün üye ülkeleri bağlayıcı hükümleri ortadayken, ABD adına yetki kullanan faillerin kendilerini bu taahhütlerle bağlı hissetmemesi, tümüyle uluslararası hukuku tanımamalarından kaynaklanmaktadır" derken, "ABD adına yetki kullanan şüphelilerin müşterek emir ve planlarıyla Kasım Süleymani’yi katletmeleri 'savaş suçu' ve 'saldırı suçu' kapsamında bulunduğundan" dolayı, söz konusu kişilerin yargılanması talep edildi.

UCM'yi göreve çağırdılar

ABD'nin Süleymani'yi öldürmesini "uluslararası haydutluk" olarak nitelendiren HKP, "Dünya yeni bir Hitler ile adım adım tanışmaktadır. Uluslararası Ceza Mahkemesi yetkisini kullanmadığı takdirde Trump ve suç ortaklarının insan hakları, ulusal egemenlik, hukuk, etik, sözleşme, uluslararası ilkeler tanımaz saldırganlığı Ortadoğu’da yeni ve büyük bir savaşı inşa etmektedir. UCM savcısı, ivedi olarak anlatılan uluslararası saldırı/cinayet ve işgal suçları için dava açmalıdır" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HKP, Uluslararası Ceza Mahkemesi savcısını göreve çağırdı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Eren

Yanlış haber yaomayın! Kullandığınız fotoğraf Dhkp-C ye ait Hkp'nin ne alakası var o fotoğrafla... Hkp yazınca bir tane öyle fotoğraf çıkıyor mu ?

Muhammed

Insanliktan nasibini almamis bu goriller milyonlarca Musluman ve kucuk gunahsiz bebeklerin Katili bu lanetli. Mecusi kafiri birde bati perincek ve ker mel molaoglu gibi seytanlar ve daha bir Suru it lanetli mecusi hamaney lanetliekibi kaso Solomon bebek kani icen vampirler cavusesku Dracula seytanlar kahpe nazi ingiliz ve America israilbeslemesi bu kuduz kopek milyonlarca muslumani
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23