• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hizb-ut Tahrir’e kumpas emri Gülen’den

Yeniakit Publisher
2018-03-09 11:07:00 -
Hizb-ut Tahrir’e kumpas emri Gülen’den

Akit, FETÖ’nün Hizb-ut Tahrir kumpasını nasıl tezgahladığına yönelik şok bir bilgiye daha ulaştı. FETÖ’nün dinler arası diyalog fitnesine karşı çıktığı için hedef haline getirilen Hizb-ut Tahrir’in sindirilmesi talimatının bizzat teröristbaşı Fetullah Gülen tarafından verildiği tespit edildi.

Gizli ve karanlık emellerine ulaşmak için her türlü yolu mübah gören, dini ve dinî duyguları istismar eden Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), İslami bir fikir hareketi olan Hizb-ut Tahrir’e kumpas kurduğu belgelendi. FETÖ’nün dinler arası diyalog fitnesine karşı çıktığı için hedef haline getirilen Hizb-ut Tahrir’in etkisiz hale getirilmesi talimatının bizzat FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından verildiği ortaya çıktı. Teröristbaşı Gülen’in bir konuşmasında, “Türkiye’de istihbarat yok mu ki Hizb-ut Tahrir’e engel olmuyor!” dediği kısa bir süre sonra örgüte ait Samanyolu TV’de yayımlanan dizilerde örgüt üyelerine şifreli mesajlar gönderdiği belirlendi.

Hizb-ut Tahrir’in 2005 yılında Hilafetin kaldırılmasının yıldönümü münasebetiyle Fatih’te düzenlendiği basın açıklamasının ardından Gülen, bir konuşmasında; “Birileri var, bir yerden düğmeye basınca harekete geçiyor bunlar. Bunlar sokaklarda kargaşa çıkarıyorlar. Cumhuriyet elden gidiyor adına da olsa kargaşayı çıkaran bunlar... Hizb-ut Tahrir adına da olsa kargaşayı çıkaran bunlar... Bunlara karşı çıkan da yine aynı başıbozuk insanlar... Türkiye’de kargaşayı çıkaranlar da aynı ekip, onlara karşı çıkanlarda aynı ekip” ifadelerini kullanıyor. Gülen, bir başka videosunda, “Türkiye’de istihbarat yok mu ki Hizb-ut Tahrir’e engel olmuyorlar!” sözleriyle operasyonun düğmesine basılmasını ifade ediyor.

UYDURMA İSNATLARLAİÇERİ ATTILAR

Gülen’in emrini vazife edinen örgüt mensupları ise çok geçmeden Hizb-ut Tahrir’e kumpas senaryosunu harekete geçiriyor. Örgüte ait Samanyolu TV’de yayınlanan “Şubat Soğuğu” isimli dizide, Hizb-ut Tahrir ve Hilâfet’i konu edinen algı operasyonlarının işlendiği belirlendi. 2005’in Ekim ayında yayınlanan ve Müslümanları çirkin ifadelerle aşağılandığı dizinin 40. ve 41. bölümlerinde, Hizb-ut Tahrir’in Türkiye dâhil tam 17 ülkede Cuma namazı sonrasında yapılan başlıklı “Hizb-ut Tahrir’den İslam Ümmetine Çağrı” basın açıklamasını kaotik bir eylem gibi sunduğu tespit edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Adım adım gerçekleşen Hizb-ut Tahrir kumpası ile FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen ve tutuklanan yargı mensupları, İslami hassasiyetlere sahip kişileri sudan sebeplerle mahkum etti.

KUMPASÇILAR YA HAPİSTE YA DA KAÇAK

İslami camiaya yönelik kurulan en büyük kumpaslardan biri olan Hizb-ut Tahrir davalarında, bu zamana kadar imzası olan 50 hakim ve savcının terör örgütü üyeliğinden tutuklandığını, 6 kişinin de yurtdışına kaçtığını ortaya çıkarmıştık. Akit, Hizb-ut Tahrir’i hedef alan yargı mensuplarının arasında, 17/25 Aralık darbe girişiminde rol alan Zekeriya Öz, “Paralel Yapı” soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran Mustafa Başer, MİT gözetiminde Suriye’ye yardım götüren bir TIR’ı durduran ve Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki katliama göz yuman Savcı Özcan Şişman gibi isimlerin yer aldığını deşifre etmişti.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23