• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hiç Suriye'de Pekemon Go oynadınız mı?

Yeniakit Publisher
2016-07-24 18:05:00 -
Hiç Suriye'de Pekemon Go oynadınız mı?

Suriyeli grafiker Tahhan, ülkesindeki trajediye dikkat çekmek için duyarsızca oynana Pokemon Go oyunundan ilham aldı ve oyunun 'Suriye versiyonu' diye adlandırdığı fotoğraflar tasarladı. İşte oyunla gerçeğin anatomisi

Suriyeli bir grafik tasarımcısı, ülkesindeki trajediye dikkat çekmek amacıyla, çıktığı günden beri dünyayı kasıp kavuran Pokemon Go oyunundan ilham aldı.

Al Araby'nin haberine göre Saif Tahhan adlı Suriyeli tasarımcı, oyunun 'Suriye versiyonu' olarak adlandırdığı bir seri fotoğrafı Facebook hesabından yayınladı.

Fotoğraflarda insanların oyunu Suriye'de oynadığı görülüyor fakat oyuncular Pokemon yerine ev, ilk yardım çantası, can simidi, kitap ve oyuncak gibi eşyalar yakalamaya çalışıyor.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberde Tahhan'ın şu ifadelerine yer verildi: "Dünya bu oyunu takıntı yapmış durumda. Ben de kendime 'neden bunu, acılarımızı göstermek için bir araç olarak kullanmayayım' dedim.

Herkes Pokemon arıyor ancak Suriyeliler hayatın temel ihtiyaçlarını arıyor. Açıkçası dünyanın bizim çektiklerimizi anladığını düşünmüyorum."

Tahhan'ın bir buçuk yıl önce Danimarka'ya göç ettiği ve burada grafik tasarımcısı olarak çalıştığı aktarıldı.

Kaynak:Haberturk

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23