• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Her iki Müslüman’dan biri ırkçılığa uğruyor

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Her iki Müslüman’dan biri ırkçılığa uğruyor

Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı'nın yayınladığı rapor, Avrupa'da Müslümanlara karşı artan ırkçılığı gözler önüne serdi. Rapora göre, AB sınırları içinde yaşayan her iki Müslüman'dan biri, günlük yaşamında ayrımcılıkla karşılaşıyor. İslamofobik tutumların giderek yaygınlaştığı belirtilen raporda, ayrımcılığın iş, eğitim ve sosyal hayatta yoğun olarak hissedildiği vurgulandı.

Avrupa'da Müslümanlar artan şekilde ırkçılık ve ayrımcılığa maruz kalıyor. Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı'nın (FRA) son raporuna göre, AB'de her iki Müslüman'dan biri günlük yaşamında ırkçılık ve ayrımcılıkla karşılaşıyor. Oran, 2016'dan bu yana önemli ölçüde artmış durumda. Müslümanlar sadece dini nedenle değil, ten rengi, kökeniyle de hedef oluyor.

GENÇLERDE TABLO AĞIR

ÖZELLİKLE AB ülkelerinde doğmuş genç Müslümanlar ve başörtüsü takan kadınlar, bu ayrımcılıktan daha fazla etkileniyor. FRA'nın "AB'de Müslüman Olmak" başlıklı raporu, Belçika, Danimarka, Almanya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Avusturya, Hollanda, İsveç ve İspanya'da 9604 Müslüman'ın deneyimlerine dayanıyor.

FRA'DAN ÖNLEM ÇAĞRISI

FRA, AB ülkelerine Müslüman ırkçılığını daha fazla dikkate alma çağrısı yaptı. FRA'nın diğer istekleri de şöyle sıralandı; tüm ayrımcılık sebeplerine dair veri toplanmalı, veriler iyi politika geliştirmeye destek olmalı. Ayrımcılığı önlemeye yönelik yasaları ve nefret suçları için daha sıkı yaptırımlar uygulanmalı. Tüm yaşam alanlarında ırkçılıkla mücadele için özel çabalar gösterilmeli.

RAPORDA ÖNE ÇIKAN BULGULAR

BAŞÖRTÜSÜ: Başörtüsü takan kadınlar iş ararken daha fazla ayrımcılığa uğruyor (% 45). 16-24 yaş arası gençlerde oran % 58.

KONUT: Müslümanların yüzde 35'i ayrımcılık nedeniyle ev alımında ya da kiralamada zorluk yaşıyor. (2016'da yüzde 22)

EĞİTİM: Müslümanların okulu erken bırakma oranı, AB ortalamasına göre üç kat daha yüksek (% 30'a karşı % 9,6).

MADDİ DURUM: Müslümanların % 31'i, AB genelindeki % 19'a kıyasla finansal sıkıntılar yaşıyor.

İŞ: İş ararken ayrımcılığa uğrama oranı yüzde 39, iş yerinde ayrımcılığa uğrama oranı yüzde 35.

IRKÇI TACİZ: Müslümanların yüzde 27'si son beş yıl içinde ırkçı tacize maruz kaldı.

IRKÇILIK: Müslümanların yüzde 47'si ırkçı ayrımcılığa maruz kalıyor (2016'da oran yüzde 39'du).

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah

Müslümanlar hem batıda hem doğuda sevilmiyor. Ne ABD ne Japonya müslüman istiyor. Sorun bunlarda mı yoksa müslümanlarda mı?

Erbakan Ruhu

Haçlı memleketinde Müslümanlarının ayrım yapılıyor demek . Müslüman bir adamın meyhaneye gidip burda herkes içki içiyor içki içmeyene hakaret ediliyor demesi gibidir . Bile bile haçlı ülkesinde yaşamak İslam ülkesini terket sonra haçlılardan adalet bekle .haçlılar için çalış onlara vergi ver ülkene gelince . Askerlik yapma .Türkiyeye vergi vermemek için yurt dışından otel rezervasyonu yap yada araba kirala . Sonra biz vergi veriyoruz diye artistlik yap senin verdiğin market yada giyim vergisini Suriyeliler bile veriyor . Sizlerin hizmet ettiği Yahudi patronlarınıza kazandırdığını paralar ve verdiğiniz vergiler ile Filistin ve dünyadaki Müslümanlara zulüm yapılıyor sizlerde bu suça ortaksınız Beter olun .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23