• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Her cümlesi manşetlik! MHP'den çok sert TÜSİAD çıkışı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Her cümlesi manşetlik! MHP'den çok sert TÜSİAD çıkışı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın hükümete parmak sallamaya kalkan TÜSİAD hakkındaki yorumu dikkat çekti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yazılı açıklama yaptı. 

TÜSİAD'ın da CHP'ye politik sermaye ve cephane desteği sağlama çabasına girdiğini iddia eden Yalçın, TÜSİAD'ın, yeni ürünler piyasaya sürmek, paranın, malın ve sermayenin gücünü yatırım, istihdam ve üretime harcamak yerine karamsarlık, ümitsizlik ve iktidar düşmanlığı satmaya başladığını aktardı.

TÜSİAD'ın bütün sanayicileri ve iş dünyasını temsil etmediğini belirten Yalçın, "TÜSİAD, bir avuç para babasının, küçük bir mutlu azınlığın sözcülüğünü yapmaktadır. Halkın değil, bir grup imtiyazlının hukukunu savunmaktadır. TÜSİAD, dış mihrakların, küresel aktörlerin kaldıracı olmaya çalışmaktadır." ifadesini kullandı.

TÜSİAD'ın, siyaset üzerinde sulta tesis etme, siyasi partilerin ve hükümetin ensesinde boza pişirme çabasının boşuna olduğunu vurgulayan Yalçın, şu görüşleri paylaştı:

"TÜSİAD, Türk sanayisi ve iş dünyasının meselelerine eğilmek yerine burnunu siyaset işlerine sokmaktan vazgeçmelidir. Politikaya pek meraklı TÜSİAD yöneticilerine soruyoruz, Türkiye'nin güvenliği ve esenliği için tank, top, tüfek mi ürettiniz? Uçak mı yaptınız? Yapay zeka, nükleer enerji ve uzay teknolojileri alanında yatırım yapıp gençleri teşvik mi ettiniz? Halkın refahını temin, fakirliğin en aza indirilmesi için kendi zaviyenizden hangi girişimlerde bulundunuz? Üstünüze vazife olmayan işlere karışmaktan başka, bu devlete, bu ülkeye ne verdiniz? Halktan söğüşlediğinizi halka geri mi verdiniz de kendinizde ikide bir siyaset ve hükümet üzerinde vesayet tesis hakkı görüyorsunuz?

Bilinmesini isteriz ki MHP ve Cumhur İttifakı olarak, TÜSİAD'ın muhtıracılık oynayıp siyasete ayar vermesine müsaade etmeyiz. Hem hukuktan söz eden, hem de hukuku çiğnemede suç örgütleriyle yarışan CHP'nin kamuoyunu manipüle etmesine seyirci kalmayız. Ayrıca söylenenlerden söylenmeyenlerin çıkarılmasını, siyasetteki yapıcı yorumların fırsata çevrilmeye kalkılmasını onaylamayız. Barış ve kardeşlik adı altında yeni bir çözüm süreci tesis etmeye çabalayanların ve demokratik özerklik hayalleri kuranların heveslerini kursaklarında bırakırız."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Dadaş

MHP den TÜSIAD yerine MÜSİAD yazılmış ,haber başlığının düzeltilmesi ...

DİKKAT

Haber başlığında MÜSİAD Yazıyor, Devamı TUSİAD diye devam etmiş?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23