Diyarbakır’da halkın ve siyasetçilerin nabzını tutan Ankara Temsilcimiz Serdar Arseven, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve AK Partili Milletvekili Oya Eronat ile görüştü. Yılmaz ve Eronat, mukaddes değerleri hedef alan HDP’nin günden güne eridiğini, baraj altında kalacaklarını anlayınca da bölge halkını tehdit edip, AK Parti’ye yönelik saldırılara başladıklarını söylediler.
SERDAR ARSEVEN / MEHMET AYTEKİN / DİYARBAKIR - Son süreçte hızla oy kaybına uğrayan HDP’lilerin en önemli silahları, tehdit ve şantaj. Mukaddesata saldırılarının ardından barajı geçme ihtimali sıfıra inen HDP, başta Diyarbakır olmak üzere birçok Güneydoğu ilinde, evlere “elemanlarını” göndererek vatandaşlara hangi partiye oy vereceklerini soruyor. Beğenmediği cevaplarla karşılaştıklarında, “tehditlerde” bulunan HDP’lilerin bu tavırları ile “Kürt halkının” özgür iradelerine ipotek koymaya çalıştıklarını belirten bölgenin önde gelen siyasetçileri, HDP’nin “hızla erime” paniği yaşadığını belirtiyor.
Diyarbakır’da Yeni Akit’in sorularını cevaplandıran Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Adayı Cevdet Yılmaz ile Diyarbakır Milletvekili Adayı Oya Eronat’tan çarpıcı değerlendirmeler.
YILMAZ: İNCE İŞÇİLİK DÖNEMİ
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, sorularımıza cevap verirken, AK Parti’nin bölgede hızla yükseldiğini, buna mukabil HDP’nin hızla oy kaybına uğradığını belirtti.
“Bugüne kadar daha çok yapılanlar üzerinde durduk, bundan sonra daha çok yapılacaklar üzerinde duracağız inşallah” diyen Yılmaz şöyle devam etti:
“Geleceğe dönük ikinci bir atılım dönemine ilişkin söylemlerimizi paylaşacağız. İstikrarımızı da güçlü bir şekilde devam ettirerek, istikrar içinde yenileşmeyi sağlayacağız. En hazırlıklı parti biziz. Ben ‘AK Parti olarak diğer bütün partilerden farklı kulvardayız’ diyorum. Muhalefet partilerinin hiçbirinin hayalleri bile iktidara ulaşamıyor.”
Türkiye’nin üç konuda çok daha fazla istikrara ihtiyacı olduğunu belirten ve bu 3 konunun; Çözüm Süreci, ekonomi ve dış politika olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu alanlarda ancak istikrarlı yönetimle başarılı olabiliriz. Bu dönem bizim ince işçilik dönemimizdir. Bu bizim, her alanda kaliteyi daha da tırmandıracağımız bir dönemdir.” dedi.
DİYARBAKIR SAHABELER ŞEHRİ
Türkiye ve Diyarbakır için hedeflerinin çok büyük olduğunu ifade eden Yılmaz, “Diyarbakır’a inşa ediyoruz; 10 uçağın aynı anda yanaşabileceği, 5 milyon kapasiteli bir havalimanı. Bunun dışında Diyarbakır en zengin tarihi, kültürel varlıklara sahip. Bir Peygamberler şehri, Kur’an-ı Kerim’de isimleri geçen iki Peygamber burada medfun. Mekke ve Medine’den sonra en fazla sahabe kabri olan şehir, Diyarbakır. Şehid olmuş sahabilerimiz burada. 540’tan fazla sahabenin kabri var. Evliyası, âlimleri, edipleri, birçok değeri var. İslam dünyasının beşinci haremi şerifi olarak isimlendirilen Ulu Cami Diyarbakır’da. Diyarbakır’ın surları, hanları, hamamları… Diyarbakır büyük bir zenginliğin üzerine oturuyor. Seçim çalışmalarında bunun altını çizmeye çalışıyoruz. Diyarbakır’ın geçmişiyle bağlarını güçlendireceğiz. Geçmişi ile bağı güçlü olmayan şehrin geleceğe güvenle yürümesi mümkün değildir. İnanç ve kültür turizmini güçlendireceğiz. Diyarbakır’da zengin madenlerimiz var, başka imkanlarımız var, en önemlisi genç nüfusumuz var, dinamik nüfusumuz var” dedi.
HDP, MANEVİYAT DİYARLARINDA BÜYÜK YANLIŞLARA İMZA ATIYOR
Bakan Yılmaz, HDP’nin Kürt halkının manevi değerleri ile çatışır politikalar izlemesi hakkında da şunları söyledi: “Kürt halkı kahir ekseriyetiyle Müslümandır ve değerlerine sıkı sıkıya bağlıdır. HDP, böyle bir yapıya sahip insanlarımızı temsil iddiasındaki HDP, insanımızın değerlerine saldırıyor. HDP tıpkı CHP gibi Eski Türkiye’nin partisidir. HDP başkanlık sistemine niçin karşı çıkmaktadır? Kürtlerin, başkanlık sistemine karşı çıkın diye bir talebi mi var? Diyanet’i kaldırmayı vaat ediyorlar. Kürtler Diyanet’in kaldırılmasını mı talep ediyor? Aksine, daha da güçlü, manevi alandaki eğitim hizmetlerinde, din hizmetlerinde daha da etkili bir Diyanet talep ediyor Kürtler. Din derslerinin kaldırılmasını istiyor HDP. Kürtlerin din derslerinin kaldırılması gibi bir talebi mi var. Aksine, daha da verimli din dersleri talep ediyor Kürtler. Kâbe’nin kıble olmasından rahatsız olan HDP, Demirtaş; Kürtlerin Kâbe’si bellidir. Siz kime şirin görünmeye çalışıyorsunuz? HDP çizgisinin iki damarı var; bir taraftan Marksist, diğer taraftan da etnik milliyetçi, ulusalcı bir partidir HDP. Bu gittikçe görünür hale geliyor ve bugüne kadar çeşitli değerlendirmelerle HDP çizgisine oy veren Kürtler de hızla tercih değiştiriyor. Rahatsızlık bundandır, tehditler bundandır. Üst aklın taşeron olarak kullandığı HDP, bunun paniğini yaşamaktadır. HDP de tıpkı paralel yapı gibi üst aklın taşeronudur. Öyle tahmin ve ümit ediyorum ki, halkımız, üst aklın taşeronlarını devreye sokarak kurduğu bu tuzağı darmadağın edecektir.”
ORANAT: HALKI TEHDİT EDİYORLAR
HDP’lilerin ev ev dolaşarak, farklı siyasi tercihleri olan aileleri tehdit ettiğini belirten AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Oya Eronat da şunları söyledi: “Sandıktan ümitlerini kestikleri, baraj altında kalacaklarını gördükleri için, böyle yollara başvuruyorlar. Ancak sonuç almaları mümkün değil. Türkiye’nin istikrarını bozmak için kurulan tezgâh bozulacaktır. Bu asil halk, tehditlere pabuç bırakmayacaktır.”