• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hangi hastalara korona aşısı yapılmayacak?

Yeniakit Publisher
2020-12-02 20:53:00 -
Hangi hastalara korona aşısı yapılmayacak?

Koronavirüs aşısı için çalışmalar sürüyor. Koronavirüs sürecinde yeniden zirve yaşandığı döneme girildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da covid-19 aşısı için her şeyin hazır olduğunu belirtmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise koronavirüs aşısı için tarih verdi. Peki, yakın zamanda uygulanması planlanan covid-19 aşısı kimlere yapılacak, hangi hastalara yapılmayacak?

Dünyada bir yılı aşkın ve Türkiye'de ise yaklaşık bir senedir süren koronavirüs mücadelesi ile ilgili en merak edilen konulardan biri aşı. Aşının kimlere yapılıp kimlere yapılmayacağı vatandaşların arama motorlarında en fazla arattığı başlıklardan birkaç tanesi.

Aşı ilk önce kimlere yapılacak?

Sağlık Bakanlığı, e-Nabız kayıtlarından pandemi aşısında öncelik verileceklere ilişkin listeyi oluşturmaya başladı. Aşılar ilk olarak genç ve sağlıklı gruba yapılacak. Sağlık çalışanları ve polisler de öncelikli listede.

Hangi hastalara korona aşısı yapılmayacak?

Koronavirüs salgınının durdurulmasıyla ilgili planlamalar, 'aşı bağışıklığı, toplumsal bağışıklık ve virüsün mutasyona uğraması' hesaba katılarak yapılıyor. Bulaşın önlenmesi için günlük kararlar alınırken, orta vadede yapılacak çalışmalar da masaya yatırılıyor.

Sağlık Bakanlığı, grip aşısından sonra e-Nabız kayıtlarından pandemi aşısında öncelik verileceklere ilişkin listeyi de oluşturmaya başladı.

Risk alınmaması için ilk etapta 65 yaş üstüne korona aşısı yapılmayacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Henüz aşıların bağışıklıklarının ne kadar süreceğine ilişkin net bir bilgi ise bulunmuyor. Çalışmaların olması gerekenden hızlı tamamlanması nedeniyle aşılarla ilgili zaman zaman tereddütler oluştuğu, ancak büyük problemler beklenmediği dile getirildi.

Aşıların, grip aşısı uygulamasından farklı olarak genç ve sağlıklı kişilere yapılacağı belirtildi. Bu aşılar, 65 yaş üstüne ise yapılmayacak. Aşılar bu yaş grubunda hiç denenmediği için risk alınmayacak. Önceliğin sağlık personeli, polisler veya insan yoğunluğu bulunan yerlerde görev yapanlar olarak belirleneceği de ifade edildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23