• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hamza Tümeni Komutanı'ndan anlaşmaya ilişkin ilk açıklama: Anlaşma gerçekleşmezse...

Yeniakit Publisher
2019-10-18 01:25:00 - 2019-10-18 10:05:04
Hamza Tümeni Komutanı'ndan anlaşmaya ilişkin ilk açıklama: Anlaşma gerçekleşmezse...

TSK ile birlikte Barış Pınarı Harekatı'nda operasyona başlayan Hamza Tümeni Komutanı Ebubekir Polat, Türkiye ile ABD arasında yapılan anlaşmaya ilişkin bir açıklama yayımladı.

Hamza Tümeni Komutanı Ebubekir Polat, Türkiye ile ABD arasındaki 'geçici anlaşma'yı olumlu bulduklarını duyurdu.

Türkiye ile birlikte hareket eden Ebubekir Polat, "Türk diplomasisine desteğimizi onaylama konusunda Fırat'ın doğusunda güvenli bir alan oluşturma çabalarını takdir ediyoruz. Türk ve Amerikan tarafları arasında gerçekleşen müzakerelerin tamamen farkındayız. Türk Diplomasisinin Fırat’ın Doğusu’nda halkımızın huzurla geri dönebileceği bir güvenli bölge oluşturmak için yaptığı görüşmeleri ve varılan anlaşmayı olumlu buluyoruz. Anlaşmanın gereği yerine getirilmezse terörle mücadele hususunda gerekeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Çavuşoğlu: Bu bir ateşkes değildir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülke arasında yapılan anlaşmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bugünkü müzakerelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliği sonucunda istediklerimizi aldık. YPG'nin ağır silahlarının toplanması, mevzilerinin ve tahkimatlarının imha edilmesi hususlarında mutabakat sağladık. PKK/YPG'nin 120 saat içinde çıkması için Barış Pınarı Operasyonuna ara vereceğiz, bu bir ateşkes değildir. Ancak terör unsurlarının çıkmasından sonra operasyonu durdurmamız söz konusu olacaktır" dedi.

Pence: Çekilme başladı

ABD Başkanı Yardımcısı Mike Pence, "Barış Pınarı Harekatına 120 saatliğine ara verilecektir. ABD YPG'nin güvenli bölgeden çekilmesini sağlayacak. Hatta şu an çekilmeye başladılar" dedi.

Habertürk
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hadra

Ya Zaten Mehmedler oraya gittiğinde altlarına ettiler kaçacak yer arıyorlardı bunun neresi galibiyet, Adamlar yok edilmedi ki başka bölgede toparlanacak Halkın içine girecek, İçimizdeki HDP gibi siyasi sahneye inecek al sana bir o kadar daha uğraş Çocuklarımız dahi bu sıkıntıyı yaşayacaktır. Kökünün kurutulması lazımdı!! ABD ajanlarını kurtardı

Aykut

Bu operasyonla çok şey öğrendik gerçek dostlarımızı gördük. Dünya medyasında daha etkili olmalıyız. Avrupadaki lobilerimiz daha çok desteklenmeli.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23