• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hamilelik döneminde krem kullanmak bebeğe zarar verir mi?

Yeniakit Publisher
2019-04-08 14:25:00 -
Hamilelik döneminde krem kullanmak bebeğe zarar verir mi?

Anne adayları hamilelik süreçlerinde bazı kozmetik ürünleri hayatlarından çıkarmalılar. Peki, bunlar hangi ürünler?

Hamilelik dönemi her kadın için son derece önemli bir süreçtir. Bir kadın anne olacağını öğrendiği andan itibaren yediğine, içtiğini, oturup, kalkmasına kadar her şeye çok daha dikkat eder. Anne adayları yapacakları yanlış bir davranışın bebeklerini olumsuz etkileyeceğini düşünür. Ancak gebelerin atladığı en önemli husus hiç kuşkusuz kullandıkları kozmetik ürünler. Hamile bir kadın kullandığı şampuandan cildine sürdüğü kreme kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar incelemelidir.

Parabenden uzak durun

Anne adayları içerisinde paraben, ftalatlar ve triklosan içeren makyaj ve kişisel bakım ürünlerinden uzak durmalı. Söz konusu bu maddeler güneş kremlerinden diş macununa kadar birçok üründe bulunuyor. Yapılan araştırmalar söz konusu maddelerin insan vücudu tarafından son derece zor parçalandığını kanıtlamıştır. Parçalanamayan bu maddeler kan dolaşımı aracılığıyla bebeğe ulaşır. Bu da bebeğin üreme sistemine zarar verir. Hamilelik döneminde akne tedavisinde kullanılan kremlerden de uzak durulmalı.

Kırışıklık kremlerine mola

Hamilelik döneminde özellikle yaşlanma karşıtı kremleri cildinize uygulamayın. Bırakın bu kremler 9 ay sizden uzak kalsın. Tamamen bitkisel olan kırışık karşıtı kremler içinse en güvenilir kaynak doktorunuzdur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Saç boyası zararlı mı?

Saç boyasının bebeklere zarar verdiğiyle ilgili kesin bir bilgi yok. Bu konu üzerinde halen önemli çalışmalar yürütülüyor. Ancak birçok doktor özellikle ilk üç ay anne adaylarının saç boyasından uzak durmasını sonraki aylarda ise bitkisel boyara kullanabileceklerini söylüyor. Ancak üzerinde halen bu kadar çok araştırma yapılan saç boyalarıyla ilgili riske girmemek naçizane bir uzman değil anne tavsiyesidir.

Bronzlaşma ürünlerine dikkat

Güneşin zararlarını en aza indirecek paraben içermeyen güneş kremlerinin hamilelik sırasında kullanılması önerilirken; bronzlaşma amacıyla satılan ürünler kesinlikle kullanılmaması gerekenlerden.

Şampuan önemli

Uzmanlar anne adaylarının hamilelik süreçlerinde bitkisel şampuan kullanmalarını öneriyor.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23