• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hamas'tan BM'ye imar suçlaması

Yeniakit Publisher
2015-01-02 18:42:00 -
Hamas'tan BM'ye imar suçlaması

Hamas Hareketi, Birleşmiş Milletler’i Gazze Şeridi’nin yeniden imarı konusunu ihmal etmekle suçladı

Hamas Siyasi Büro üyesi Halil el-Hayye, Gazze’deki BM Yüksek Temsilcisi’nin evinin önünde verdiği Cuma hutbesinde, BM’nin Gazze’nin yeniden imarını ihmal ettiğini dile getirerek, “Savaş biteli 5 ay oldu ve yeniden imar hala başlamadı, zira BM’nin (yeniden imar konusundaki) mekanizması Gazze’nin gerçekten yeniden imar edilmesini engelleyerek, ilave abluka haline geldi” dedi.

Hayye, şöyle konuştu:

“Gazze’nin yeniden imarının gecikmesi, mazlumları ablukaya alan bütün tarafları etkileyecek bir devrim ve patlamaya neden olacak. BM ve uluslararası topluma diyoruz ki, her yerde aşırılığı üreten, insanlığın ve insafın kaybolmasıdır. Gazzeliler büyük zülüm yaşıyorlar, mazlumların patlamasından korkun.”

FİLİSTİN ULUSAL UZLAŞI HÜKÜMETİ’NİN GAZZE’NİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNÜ ERTELEMESİ

Milli Mutabakat Hükümeti'ni, önce hükümetin memurlarının durumu başta olmak üzere Gazze'nin sorunlarının çözümünü erteleyerek, "ateşle oynamakla" ve "milli mutabakatın hiçbir maddesini yerine getirmemekle" suçlayan Hayye, “Bakanlar, sanki Gazze bir otelden ibaretmiş gibi hiçbir sorunu çözmeden gitti” ifadesini kullandı.

Uzlaşı Hükümeti, kurulduğu Haziran ayından bu yana Gazze'de faaliyet gösteremiyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Gazze Şeridi'ne 29 Aralık’ta gelen, uzlaşı hükümetindeki 8 bakan ile teknik ve idari alanlarda görev yapan yetkililerden oluşan heyetin, bölgede en az bir hafta kalması bekleniyordu ancak bakanlar bugün Batı Şeria’ya döndü.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23