Haftalık 40 lira için her gün hurda topluyor
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Tokat’ta 54 yaşındaki bir adam, haftalık 40 lira kazanç için elektrikli bisikletiyle hurda toplayarak geçimini sağlıyor.
Tokat’ta 54 yaşındaki bir adam, haftalık 40 lira kazanç için elektrikli bisikletiyle hurda toplayarak geçimini sağlıyor.
Tokat’ta hurda toplayarak geçimini sağlayan yabancı uyruklu vatandaş, sabah ve akşam saatlerinde birer saat yaptığı çalışmayla biriktirdiği atıkları satarak haftalık 40-50 lira kazandığı söyledi. Evli ve 1 çocuk sahibi olan İran Uyruklu Murtezaqhou Bahagir, hafta boyunca topladığı atıkları elektrikli bisikletiyle atık alımı yapan tesislere götürerek sattığını ifade ederken, zor şartlar altında çalışmasının altında yatan nedenin ihtiyaç sahibi olması olduğunu dile getirdi.
Türkçe konuşmakta zorlanan Bahagir ve ailesinin 2,5 yıldır Türkiye’de yaşadığı öğrenildi.