• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hac paraları bu ay iade edilir mi? | Hac paraları iade son durum

Yeniakit Publisher
2020-07-05 16:53:00 -
Hac paraları bu ay iade edilir mi? | Hac paraları iade son durum

Hac paraları ne zaman iade edilecek? Koronavirüs salgını her alanı etkiledi. Salgın sebebiyle mart ayında umre ziyaretleri iptal edilmişti. Salgının devam ediyor olması sebebiyle Suudi Arabistan hac için ülke dışından misafir kabul etmeyeceklerini duyurdu. Hal böyle olunca ocak ayında hac kaydı yaptıranlar paralarının iade edilip edilmeyeceğini, haklarının durumunu merak ediyor. Pek çok kişi “Hac hakkım yandı mı?” , “Hac hakkımı 2021’de kullanabilir miyim?” , “Hac kaydı yaptıranların hakkı yandı mı?” , “Hac ücretleri iade edilecek mi?” , “Hac ücretleri ne zaman iade edilecek?” konularını araştırıyor. İşte, detaylar.

Hac kuraları ocak ayında çekildi. Kura çekiminin ardından isimleri çıkan adaylar kayıt işlemlerini yaptırdı. Ancak koronavirüs salgını sebebiyle bu sene Türkiye’den Suudi Arabistan’a kafile gitmeyecek. Hal böyle olunca vatandaşlar ödedikleri hac ücretlerinin durumun araştırmaya başladı.

Hac paraları bu ay iade edilir mi? | Hac paraları iade son durum

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 yılı hac kurasında kesin kayıt hakkı kazananların ücretlerinin iade edileceğini açıkladı.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İslam'ın 5 şartından biri olan hac ibadetini yerine getirebilmek için Türkiye'den 2 milyon 298 bin 800 vatandaşın ön kayıt yaptırdığı belirtildi.

Bu kapsamda, 9 Ocak 2020 tarihinde ön kayıt yaptıranlar arasından çekilen kura ile bu yıl hac ibadetini yerine getirecek 83 bin 430 kişinin isimlerinin belirlendiği kaydedilen açıklamada, 13 Ocak'tan itibaren hac ücretinin ilk taksiti alınarak kesin kayıtların yapıldığı anımsatıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başkanlığın Kovid-19 salgını nedeniyle hac ibadetinin bu yıl yapılmama ihtimalini dikkate alarak 2'nci ve 3'üncü taksitleri ertelediğine işaret edilen açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığımız gelişmeleri başından beri yakından takip etmiş, bu çerçevede başta Suudi Arabistan olmak üzere İslam ülkeleri ile istişarelerde bulunmuştur. Başkanlığımız şartların olumlu yönde düzelme ihtimalini dikkate alarak acele bir karar vermemiştir." ifadeleri kullanıldı.

Suudi Arabistan'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını, yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceğini duyurduğu hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede, Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulunca belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda, 2020 yılı hac kurasında kesin kayıt hakkı kazanan vatandaşlarımızdan kayıt yaptıranların kura hakları 2021 yılına kurasız olarak devredilecek, hacı adaylarının kesin kayıt ücretleri kendilerine iade edilecektir."

Hac paraların iade edileceği tarihle ilgili bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde hac ücret iadelerinin yapılacağı tarihin duyurulması bekleniyor.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23