Günlerdir tartışılıyordu! İki isim bir araya geldi
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
KADEM tartışmalarını başlatan yazar Yusuf Kaplan ile KADEM Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu görüştü.
İstanbul Sözleşmesi ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tartışması sürerken, KADEM Yönetim Kurulu üyelerinden Ayşegül Yıldırım, tartışmayı başlatan isim Yusuf Kaplan’la dernek başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu’nun bir kafede buluştuğunu açıkladı.
"Yusuf hocaya kendimizi anlattık. Hocayı dinledik"
KADEM’in basın açıklamasından bir gün önce yani 10 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşen görüşmenin iki gazeteci tarafından organize edildiği ve görüşmede TVNET Genel Yayın Yönetmeni İsmail Halis’in de olduğu belirtildi.
Buluşmayı Twitter hesabı üzerinden açıklayan Ayşegül Yıldırım, “Bir buçuk saat süren bir görüşmeydi. Yusuf hocaya kendimizi anlattık. Hocayı dinledik. Ayrılırken kalbimiz mutmaindi ve istişare bereketiyle doluydu” dedi.
KADEM tartışması neydi?
Yazar Yusuf Kaplan, geçtiğimiz haftalarda Twitter hesabı üzerinden Kadın ve Demokrasi Derneği’ne (KADEM) yüklenmişti.
Kaplan, “En büyük tehdit ailenin çözülmesidir. Ailenin korunması milli güvenlik meselesi haline gelmiştir” diyerek, Milli Eğitim ve Aile Bakanlığı’na KADEM projelerini “derhal durdurma” çağrısında bulunmuştu.