• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gümrük rehberi kullanıma açıldı

Yeniakit Publisher
2019-11-17 10:30:00 -
Gümrük rehberi kullanıma açıldı

Gümrük işlemlerine yönelik temel bilgilerin anlaşılır bir şekilde vatandaşlara ve firmalara aktarılması hedefiyle Ticaret Bakanlığı tarafından Gümrük Rehberi uygulaması hizmete sunuldu.

Ticaret Bakanlığı, Gümrük Rehberi uygulamasını hizmete sundu. Bakanlığın internet sitesi (www.ticaret.gov.tr) üzerinden veya https://gumrukrehberi.gov.tr adresinden ulaşabilen söz konusu rehberle gümrük işlemlerine yönelik temel bilgilerin anlaşılır bir şekilde vatandaşlara ve firmalara aktarılması hedefleniyor.

Önemli bir kolaylık

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gümrük Rehberi’nden hem vatandaşların hem de dış ticaret yapan şirketlerin faydalanacağına işaret etti. Uygulamanın sağlayacağı kolaylıklara değinen Pekcan, şunları kaydetti: “Ülkemize gelen tüm yolcular, e-ticaret yapacak girişimcilerimiz, ihracatçılarımız ve ithalatçılarımız kendilerine yol gösterecek temel gümrük bilgilerini Gümrük Rehberi’nde bulabilecekler. Yine vatandaşlarımız yurt dışından getirmek istedikleri taşıt, ev ürünü, mücevherat ve nakit para gibi bireysel eşyalarla ilgili gümrük prosedürlerini bu rehberden öğrenebilecekler.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23