• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Google'dan yeni işletim sistemi geliyor

Yeniakit Publisher
2016-08-13 23:46:00 -
Google'dan yeni işletim sistemi geliyor

Google'ın yeni işletim sistemi yolda. Peki yılların Android'i bir kenara mı bırakılacak?

Google tarafından geliştirilen tüm işletim sistemleri -Chrome OS, Android, Chromecasts vb- ortak bir özelliğe sahip; Linux çekirdekliler. Linux yıllardır Google donanımlarının arkasındaki isim konumunda.

Tabi bu durum Linux'ı vazgeçilmez ya da her durumda kullanılabilir kılmıyor. Özellikle arabalardaki multimedya ekranları ya da GPS üniteleri gibi gömülü sistemler bu duruma örnek niteliğinde.

Ancak gömülü donanım sistemleri için tasarlanmış işletim sistemleri de mevcut ve Google, bu sistemlere bir yenisini eklemeye hazırlanıyor; Fuchsia (Fuşya). Google'ın diğer işletim sistemlerinden farklı olarak Magenta adlı çekirdek sistemine sahip olan Fuchsia, bu sayede akıllı telefonlar ve PC'nin yanı sıra gömülü donanımsal sistemlerde de kullanılabilmekte.

Tabi Fuchsia şu an için yolun oldukça başında ancak şimdiden Google'ın günün birinde Chrome OS ile Android'i bir kenara bırakıp yola Fuchsia ile devam edeceği beklenmekte. Ya da bir diğer ihtimal ile Google, Samsung'un Tizen OS'i gibi Android'in yükünü hafifletmesi için Fuchsia'yı devreye sokabilir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23