• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Google, Apple ve Samsung'dan Rusya lideri Putin'e çağrı: Veto edin

Yeniakit Publisher
2019-11-30 17:08:00 -
Google, Apple ve Samsung'dan Rusya lideri Putin'e çağrı: Veto edin

Google, Apple ve Samsung gibi dünyanın önde gelen teknoloji devletlerini temsil eden birlik, Rusya’da yerli bir yazılımın yüklü olmadığı akıllı telefonların satışının yasaklanmasını içeren yasa tasarısını veto etmesi için Rusya lideri Vladimir Putin’e çağrı yaptı.

Rusya’da satışa sunulan akıllı telefonlara yerel uygulamaların önceden yüklenmiş olmasını zorunlu hale getirecek yasa tasarısı, Rus parlamentosunun her iki kanadından da onay aldı. Bu, tasarının yasalaşması için sadece Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzasını alması gerektiği anlamına geliyor.

Söz konusu yasa tasarısı, Rus teknoloji şirketleri Yandex, Mail.ru ve VK tarafından memnuniyetle karşılanmış olsa da yabancı şirketler tasarının kabul edilmemesi için lobi çalışmalarında bulundu.

Apple için Rus pazarı 3 milyar dolar

Cihazlarına sadece kendi işletim sistemi olan iOS’u ve kendi uygulamalarını yükleyen Apple’ın yetkilileri, tasarının nihai olarak onaylanması halinde 3 milyar dolarlık Rus pazarını terk etmek zorunda kalacakları yönündeki endişelerini dile getirdi.

Google, Apple ve Samsung gibi şirketleri temsil eden birlikten Rusya lideri Putin’e gönderilen mektupta, ülkesinde satışa sunulan cihazlarda yerli işletim sistemlerinin yüklü olmasını zorunlu yapması muhtemel yasanın, sektörü olumsuz etkileyeceği savunuldu.

Söz konusu birliğin temsilcilerinden Anton Guskov Rus Kommersant gazetesine açıklamalarında, tasarının yasalaşması halinde büyük şirketlerin Rus pazarını resmen terk etmesine yol açabileceği uyarısında bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yasa tasarısının mimarı olan Rus milletvekilleri daha önce RT’ye verdikleri demeçlerde, yerli işletim sistemlerinin yüklü olmasının, cihazlara tüketicilerin erişimini kolaylaştıracağını, ayrıca Rus şirketlerin menfaatlerini koruyacağını söylemişlerdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sami

Putini tebrik ederim, ülkesi için en güzel kararı vermiş. Bu kanunu onaylasın.

ömer

Super bir kanun.Darısı başımıza insaALLAH...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23