• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Girit kabaklı kaymaklı Risotto: Şimşek hızında hazır! Hafif ve leziz uyum için Risotto pirinci seçimi, ağır olmuyor!

Yeniakit Publisher
2023-08-13 23:31:00 - 2023-08-13 23:37:43
Girit kabaklı kaymaklı Risotto: Şimşek hızında hazır! Hafif ve leziz uyum için Risotto pirinci seçimi, ağır olmuyor!

Girit Kabaklı Kaymaklı Risotto yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları var. Girit Kabaklı Kaymaklı Risotto et, tavuk veya sebze suyunda pişirilerek hazırlanan risotto İtalyan mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alıyor. Girit Kabaklı Kaymaklı Risotto nedir, nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte bu tarifle yaparsanız tabii ki leziz olmaması gibi olasılık olmuyor. Pratik ve hafifliği birleştiren bu püf noktalar...

GİRİT KABAKLI KAYMAKLI RİSOTTO İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Girit Kabaklı Kaymaklı Risotto tarifini aşağıda bulabilirsiniz. Tabi bu tarifte, Girit mutfağından ilham alınarak hazırlanan bir kabaklı kaymaklı risotto tarifi yer alıyor.

Malzemeler:

1 su bardağı arborio pirinci (veya risotto pirinci)
1 orta boy kabak, rendelenmiş
1 soğan, doğranmış
2 diş sarımsak, doğranmış
1/4 su bardağı beyaz şarap
3 su bardağı tavuk veya sebze suyu
1/2 su bardağı kaymak
1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz ve karabiber
Zeytinyağı
Taze biberiye veya fesleğen yaprakları (isteğe bağlı)

GİRİT KABAKLI KAYMAKLI RİSOTTONASIL YAPILIR?
Tavuk veya sebze suyunu kaynatın ve ardından altını kısarak sıcak tutun.

Orta boy bir tencereye biraz zeytinyağı ekleyin. Doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.

Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Rendelenmiş kabakları ekleyin ve kabaklar yumuşayıp suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Arborio pirincini ekleyin ve pirinç taneleri şeffaflaşana kadar kavurun. Pirinçlerin kenarları şeffaflaşmış, ancak ortaları beyaz kaldığında yeterince kavrulduklarını anlayabilirsiniz.

Beyaz şarabı ekleyin ve pirinçlerin üzerine dökün. Şarap neredeyse buharlaşana kadar karıştırın.

Sıcak suyu, yavaşça 1 kepçe kadar ekleyin ve karıştırın. Pirinç suyu çekene kadar karıştırmaya devam edin. Sırayla sıcak su eklemeye devam edin ve sürekli karıştırarak pişirin. Bu aşama, pirincin kremamsı bir kıvama gelmesini sağlar.

Kaymak ve rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin. Karıştırarak eriyene kadar pişirin.

Tuz ve karabiberle tatlandırın. İsteğe bağlı olarak taze biberiye veya fesleğen yaprakları da ekleyebilirsiniz.

Risotto, kıvamını aldığında ocaktan alın. Üzerini kapatarak birkaç dakika dinlendirin.

Servis yaparken üzerine ekstra parmesan peyniri serpiştirerek sıcak servis edin.

Girit Kabaklı Kaymaklı Risotto tarifi bu şekildedir. Afiyet olsun!

Pirinç Seçimi: Risotto için en uygun pirinç türleri arborio, carnaroli veya vialone nano'dur. Bu pirinç türleri, risottonun kremalı kıvamını elde etmek için kullanılır!

İlginizi çekebilir→ Bir parçası vücudu mahvediyor! Duyan şoke oldu: Dünyanın en sağlıksız gıdası oymuş! MSG tarihe geçti→ TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hayriye

ŞAŞIRMA SABRIMI TAŞIRMA
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23