• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gerçek tereyağı nasıl yapılır?

Gerçek tereyağı nasıl yapılır? Tereyağı yapımının birçok şekli vardır. Yayık tereyağı bunların başında gelir. Ev ortamında yayık tereyağına en yakın yapılabilecek tereyağı, mutfak robotu ya da kavanozlarda elde edilebilir. Bunun yanı sıra tereyağının yapıldığı malzemeler de çeşitlilik gösterebilir. Kremadan tereyağı yapımı, çiğ sütten tereyağı yapımı ve yoğurttan tereyağı yapımının ayrı ayrı incelikleri vardır. Farklı çeşitlerde tereyağı yapmak isteyenler için; mutfak robotunda tereyağı yapımı da haberimizin detaylarında mevcut.

2019-12-14 18:36:00 -
Gerçek tereyağı nasıl yapılır?

Gerçek tereyağı nasıl yapılır? Tereyağı yapımının birçok şekli vardır. Yayık tereyağı bunların başında gelir. Ev ortamında yayık tereyağına en yakın yapılabilecek tereyağı, mutfak robotu ya da kavanozlarda elde edilebilir. Bunun yanı sıra tereyağının yapıldığı malzemeler de çeşitlilik gösterebilir. Kremadan tereyağı yapımı, çiğ sütten tereyağı yapımı ve yoğurttan tereyağı yapımının ayrı ayrı incelikleri vardır. Farklı çeşitlerde tereyağı yapmak isteyenler için; mutfak robotunda tereyağı yapımı da haberimizin detaylarında mevcut.

Tereyağı yapımının incelikleri olmasına rağmen rahatlıkla yapılabilir. Kimyasallarla dolu hazır ürünler yerine ev yapımı tereyağı yemek, bütün zorluklara değecektir!

Malzemeler

  • 4 litre süt
  • 1 yemek kaşığı krema

Öncelikle sütü, dolapta 24 saat kadar soğutun ve dinlenmesini sağlayın. Bu işlem, kaymağın yukarı çıkmasını ve daha verimli sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Kavanozun içerisine, sütün üzerine çıkmış kaymakları toplayın. Birkaç kez karıştırıp, kaymakların tamamını aldığınızdan emin olun.

Kremayı da içerisine ekleyip, ağzını sıkıca kapatın. Kavanozu, içi ılık su dolu bir leğenin içerisine koymanız, kaymak oluşumunu hızlandıracaktır. Suyun 24 derece civarı olmasına özen gösterin. Bu aşamada 6-12 saat boyunca, kaymak miktarına göre, bekleyin.

İşlem sona erdikten sonra, kavanozu, buz dolu bir kaba koyun. Soğuduğundan emin olduktan sonra, 15 dakika kadar çırpın ve tereyağı oluşana kadar devam edin.

İşlem bittikten sonra bir tülbent yardımıyla süzerek, yağı servis edin.

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23