• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Geniş mutabakat arayan Abdullah Gül, yüzde 2,4'te kaldı! Yerli otomobil tavrı tepki topladı

Yeniakit Publisher
2020-01-07 20:40:00 -
Geniş mutabakat arayan Abdullah Gül, yüzde 2,4'te kaldı! Yerli otomobil tavrı tepki topladı

Türkiye'nin heyecanla tanıtılan yerli otomobili büyük beğeni aldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 'geniş bir mutabakat sağlanamadığı' için aday olmayan Abdullah Gül'ün toplumun yüzde 97,6'sı tarafından destek alan yerli otomobili görmezden gelmesi ve yüzde 2,4'ün içinde kalması dikkat çekti.

 yeniakit.com.tr 

Türkiye'nin yüzde 97,6'sının desteklediği yerli otomobil hakkında sessiz kalan Abdullah Gül, eleştiri odağı haline geldi.

Türkiye'nin merakla beklediği yerli otomobil dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle tanıtıldı. Büyük beğeni alan yerli otomobil ile ilgili Abdullah Gül'ün sessiz kalması dikkat çekti.

Yeni yılı kutladı, yerli otomobili görmezden geldi

27 Aralık'ta tanıtılan yerli otomobili görmezden gelmeye devam eden Abdullah Gül, yılbaşı kutlamasını kaçırmadı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Gül, "Yeni yılda herkese sağlık ve mutluluk diler, 2020 yılının milletimiz ve tüm insanlık için huzur ve barış getirmesini temenni ederim." ifadelerini kullandı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Geniş bir mutabakat arayan Gül, yüzde 2,4'lük kesimde kaldı

CHP'nin de içinde bulunduğu Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifini "Geniş bir mutabakat sağlanamadığı için aday değilim" ifadeleriyle kabul etmediğini açıklayan Abdullah Gül, yüzde 97,6'lık bir tam mutabakat sağlanan yerli otomobil için sessiz kalması dikkat çekti.

Yerli otomobil ile ilgili yapılan araştırma sonuçlarını paylaşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, toplumda desteğin tam olduğunu şu ifadelerle belirtmişti:

Vatandaşlarımızın yüzde 95,4’ü bu araçları görmüş, Türkiye’nin Otomobili’nden haberdar olmuş. Projeyi destekleme oranı yüzde 97,6. Tasarımların beğenilmesini vatandaşlarımıza sormuşlar, oranı yüzde 98. Ve bu aracı satın almak isteyenlerin oranı da yüzde 89. Burada katılımcıların yüzde 50’sinin aracı var. Aracı olmayanların satın alma isteği yüzde 96,2.

Yerli otomobile sessiz kalan Gül'e tepki yağıyor

Yüzde 97,6'nın desteklediği yerli otomobil hakkında tek söz etmeyen Abdullah Gül'ün bu tavrına tepki yağdı.

İşte Abdullah Gül'e gelen o tepkilerden bazıları...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

abdrhman

sosyetik müslüman bu birde cennet ister utanmadan

Ali baba

Karısında izin almadı yazıklar olsun akite bunları haber yapıyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23