• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gelecek Partisi bu gidişle Gidecek Partisi olur! ‘196 bin lira vekil maaşı bize yetmiyor’

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Gelecek Partisi bu gidişle Gidecek Partisi olur! ‘196 bin lira vekil maaşı bize yetmiyor’

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, asgari ücretin 22 bin lira olduğu yerde aldıkları milletvekili maaşının yetersiz olduğunu belirtti. Demir, vatandaşların eleştirilerine rağmen, 196 bin lira olan maaşlarının kendilerine yetmediğini savunarak, bu durumun partinin geleceği için bir tehlike oluşturduğunu ifade etti.

Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılan zamların ardından, milletvekili maaşları da konuşulmaya başladı.

Bazı milletvekilleri, aldıkları maaşların kendilerine yetmediğinden yakınıyor. Bunlardan biri de Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir.

Doğan Demir, Çağdaş Kocaeli Gazetesi'nden Mevlüt Can Özdemir'e verdiği röportajda gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

Son dönemde vatandaşların tepkisini çeken 196.775 TL'lik milletvekili maaşları üzerine de konuşan Demir, şunları söyledi:

"ASGARİ ÜCRETE GÖRE MİLLETVEKİLİ MAAŞI FAZLA GÖRÜNÜYOR AMA.."

Açıkça ifade etmek gerekirse, milletvekili maaşı Türkiye geneline bakıldığında asgari ücrete kıyasla büyük bir meblağ gibi görünüyor. Ancak Türkiye'deki asgari ücretin düşük olması ve vatandaşların geçim sıkıntısı nedeniyle milletvekili maaşları oldukça fazla eleştiriliyor. Bununla birlikte, milletvekili maaşları birçok vekil için bile yeterli olmuyor.

"MAAŞIMIZIN 2-3 KATINI HACARMAK ZORUNDA KALIYORUZ"

Dışarıdan bakıldığında her şey farklı gözükse de, içerideki yaşam şartları çok başka. Bir milletvekili sürekli etkinliklere katılmak zorunda, yolları aşarak çok sayıda düğüne gidiyor ve aracında neredeyse her gün yolda zaman geçiriyor. Bu nedenle, milletvekili maaşı çoğu zaman iki-üç katı kadar harcama yapmayı gerektiriyor. Asıl yapılması gereken, asgari ücreti daha yaşanabilir bir seviyeye çekmek ve herkesin yaşam standardını iyileştirmektir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

zorbey

YAZI TURADAN ÇIKMİŞ BİDAKİ SEÇİME BEKLE OZAMAN DOYARSIN

Ramazab

Hadi ordan yetmiyormuş,düğün dernek gezmek işiniz.Çoğu yerde bedavadan yiyip içiyorsunuz. Tabi sizin boğazınız kara delik olduğu için dünyayı tıksan içine yutar yinede doymaz.Toprak doyursun gözünüzü.Az gezin az harcayın,zaten birşeye yaramıyorsunuz.Boş beleş milletin parasını yiyorsunuz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23