• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gaziosmanpaşa zemini depreme dayanıklı mı?

Yeniakit Publisher
2020-01-28 16:28:00 - 2020-01-28 16:28:43
Gaziosmanpaşa zemini depreme dayanıklı mı?

Gaziosmanpaşa zemini sağlam mı? İstanbul'un deprem riski taşıyan bölgeleri hangileri? Elazığ’ın Sivrice ilçesindeki 6.8’lik depremin ardından bölgedeki artçı sarsıntılar devam ederken bir son dakika depremi Manisa Kırkağaç’tan geldi. Kırkağaç’ta 4.8 büyüklüğünde deprem oldu. Özellikle de Elazığ ve Malatya depremi sonrası Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlandı. Peki İstanbul'da deprem riski yüksek bölgeler neresi? Gaziosmanpaşa zemini depreme dayanıklı mı?

Gaziosmanpaşa zemini sağlam mı? İstanbul'un deprem riski taşıyan bölgeleri hangileri? Elazığ’ın Sivrice ilçesindeki 6.8’lik depremin ardından bölgedeki artçı sarsıntılar devam ederken bir son dakika depremi Manisa Kırkağaç’tan geldi. Kırkağaç’ta 4.8 büyüklüğünde deprem oldu. Özellikle de Elazığ ve Malatya depremi sonrası Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlandı. Peki İstanbul'da deprem riski yüksek bölgeler neresi? Gaziosmanpaşa zemini depreme dayanıklı mı?

AFAD koordinasyonunda ODTÜ, Boğaziçi, Akdeniz, Çukurova, Sakarya Üniversitelerive Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ile birlikte hazırlanan yeni haritayla, risk değerlendirmesi yapıldı. Peki İstanbul'da deprem riski yüksek bölgeler neresi?

Beşiktaş, Ortaköy Dereboyu, İstinye çukuru, Tarabya çukuru, Üsküdar çukuru, Beylerbeyi çukuru, Küçüksu çukuru, Paşabahçe-Beykoz çukuru, Çayırbaşı çukuru, Karaköy, Tophane, Salıpazarı, Ortaköy (dolgu olan kesimleri), Eyüp, Alibeyköy, Sütlüce, Balat, Kasımpaşa ve Güngören'in sahil kesimi, Kadıköy (Kurbağalıdere), Moda (denize bakan kısmı), Küçükyalı, Kartal (Rahmanlar bölümü), Tuzla (dere kısmı), Dilovası, Eminönü (Cankurtaran, Şehzadebaşı, Fatih, Çarşamba, Edirnekapı'nın güneyinde kalan kısım), Topkapı, Bakırköy, Bahçelievler, Merter, Şirinevler (bir kısmı), Halkalı, Nakkaşdere, Esenkent, Ömerli, Büyükçekmece, Tepecik (Tepecik, Akören ve Pomak'ın güney kısmı), Selimpaşa, Silivri, Çanta, Gümüşyaka, Kavaklı, Yakuplu, Esenyurt, Avcılar, Ambarlı, Firuzköy, Küçükçekmece, Florya, Yeşilköy, Ataköy ve Zeytinburnu.

İstanbul'da deprem konusunda hangi bölgeler güvenli?

Darıca, Dolayoba, Pendik, Kartal, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Çengelköy, Polonezköy, Şile, Haydarpaşa, Altıyol, Bahariye, Kızıltoprak, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Kozyatağı, Altunizade, İçerenköy, Bağdat Caddesi, Fenerbahçe, Söğütlüçeşme (Kurbağalıdere dışında kalan kısımları), Moda (denize bakmayan kısımları), Acıbadem, Koşuyolu, Adalar, Eminönü, Rumelihisarı, Arnavutköy, Etiler, Beşiktaş, Maçka, Nişantaşı, Şişli, Taksim, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Levent, Maslak, İstinye, Tarabya, Sarıyer, Karaköy (rıhtım dışında kalan kısım), Gültepe, Emirgan, Bağcılar, Haraççı ve Taşocağı. İstanbul'un depreme dayanıklı semtleri arasında Şile ise en dayanaklı yer çıktı. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23