• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gaziantep’te: Zahter şifa deposu! Eşi benzeri görülmemiş etki ne gelin bakalım!

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Gaziantep’te: Zahter şifa deposu! Eşi benzeri görülmemiş etki ne gelin bakalım!

Gaziantep’te kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan zahter, hem lezzeti hem de sindirim sistemini olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Çoğu uzmanlar, mide problemlerine neden olan sorunlara iyi geleceğini belirtirken şifa deposu olarak öneriyor. Herkesin bu geleneksel lezzet, bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin tercihi olabilir.

 Zahter, doğal yöntemlerle hazırlanan bir karışım olarak sofralarda yerini alıyor. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olan bu lezzet, aynı zamanda sindirimi kolaylaştırıcı etkisiyle de biliniyor. Gaziantepli vatandaşlar, zahteri kahvaltıda zeytinyağıyla karıştırarak tüketmeyi tercih ediyor. Zahterin sağlığa olan faydaları konusunda bilgi veren uzmanlar, düzenli tüketildiğinde soğuk algınlığı ve mide ağrısı gibi hastalıklara karşı koruyucu etkisi olduğunu belirtiyor.

“Kahvaltılık zahter Gazianteplilerin yöresel ürünü”

Kahvaltılık zahterle ilgili bilgi veren aktar Abdullah Akbayram, “Kahvaltılık zahter Gazianteplilerin yöresel bir ürünüdür. Her sabah kahvaltısında olmazsa olmazdır. Kahvaltılık zahterin içerisinde, leblebi, buğday, yer fıstığı ve çeşitli baharatlarla çekilir. Kahvaltılık zahterin çok fazla faydası vardır. Mide, bronşit, astım gibi hastalıklara iyi gelir. 1 kilogramı fiyatı ise 200 TL. Gaziantepli vatandaşlar kahvaltılık zahtere talep gösterir” dedi.

“Bir yıl boyunca her gün kahvaltılarda tüketiyoruz”

Zahteri sık sık tükettiğini söyleyen vatandaş Atilla Ülfet, “Biz yıllık olarak zahter alırız. Bir yıl boyunca her gün kahvaltılarda tüketiyoruz. Bizim yöresel bir kahvaltılığımız. Severek tükettiğimiz bir kahvaltılık. Zahteri bir kaseye koyarız. Bir kaseye de zeytinyağı. Önce yağa ardından zahtere batırılarak yenilen bir yemek. Zahter birçok hastalığa faydalı. Çocuklarımızda tüketiyor. Bu sebeple çocuklarımız hastalanmaz” diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23