• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gayrimenkulde, kamu özelden beyin fırtınası

Yeniakit Publisher
2017-12-05 17:00:00 -
Gayrimenkulde, kamu özelden beyin fırtınası

Gayrimenkul sektörünün kamu ve özel alanında faaliyet gösteren 500'e yakın üst düzey oyuncu RE360 etkinliğinde fikirlerini paylaşıyor.

Etkinliği düzenleyen Alkaş Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, "MIPIM'de sektörle ilgili edindiğimiz tecrübeyi RE360'ta pekiştireceğiz. Özellikle yabancı yatırımcıların artan ilgisi nedeniyle en büyük hedefimiz bu etkinliği uluslararası boyuta taşımak" diye konuştu.

KAMU VE ÖZEL BİR ARADA

Bugün, sadece Türkiye'de değil tüm dünyada sürdürülebilir olduğu kadar en verimli projelerin çoğunda kamu ve özel sektör işbirliğinin olduğunu dile getiren Alkaş, "Türkiye'de TOKİ ve Emlak Konut'un yer aldığı projeler buna örnek olarak gösterilebilir. Üstelik bunlar, sadece üst yapı projeleriyle sınırlı değil. Bir şehrin ve hatta ülkenin geleceğe taşınmasında son derece önemli rol üstlenen altyapı projelerinde de yine kamu ve özel sektör işbirliği, sürdürülebilir bir stratejinin belirlenmesi açısından son derece önem taşıyor. Biz, pek çok önemli nedenin yanı sıra işte bu yüzden de RE360'ta kamu ve özel sektörün bir arada yer almalarına özen gösterdik" diye konuştu.

YABANCI İLGİSİ VAR

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğiyle düzenledikleri organizasyon kapsamında bakanlık yetkililerinin bugün tüm yönleriyle tam olarak bilinmeyen yeni yönetmelik ve sermaye piyasası araçları hakkında değerlendirme yapacağını söyledi.
Kongreye sadece ulusal değil, uluslararası arenadan da büyük bir ilginin olduğunun altını çizen Aközer, "Dünyanın Yeni Tarihi isimli kitabıyla büyük bir sansasyon yaratan Oxford Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Peter Frankopan, New York, Oslo, Salvador ve Viyana dahil birçok şehir için uluslararası danışmanlık yapan London LEP Yönetim Kurulu Üyesi-JLL Şehir Araştırmaları Merkezi Başkanı Greg Clark ve ULI Barselona Üyesi Maria Sisternas da RE360'ta yer alacak" bilgisini verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23