• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Garibana dozerle, Yılmaz Özdil’e keserle yıkım

Yeniakit Publisher
2020-06-05 09:59:00 - 2020-06-29 15:50:41
Garibana dozerle, Yılmaz Özdil’e keserle yıkım

Gariban vatandaşın imara aykırı yapısını, bir imamın lojmanını, hatta 100 yıllık bir köy evini birkaç saatte yerle bir eden CHP’li Bodrum Belediyesi, Sözcü yazarı Özdil’in kaçak villasını bir haftadır yıkamıyor.

Malum zihniyetin yasalara aykırı genişletip saraya çevirdiği villaları günlerdir yıkamayan CHP’li belediyeler, garibanın yuvasını ise ağır iş makineleri ile talan ediyor. Dürüstlükten dem vurup AK Parti Hükümeti’ne ağız dolusu kin kusan Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’in kaçak villasını 7 gündür yıkamayan CHP’li Bodrum Belediyesi, imara aykırı olduğu gerekçesiyle vatandaşın binbir zorlukla inşa ettiği yapıları bir gün içerisinde harabeye çeviriyor. ‘Hak-hukuk’ diyerek yeri göğü inleten ancak yandaşlarına kontrollü yıkım uygulayan CHP’li Bodrum Belediyesi’nin ortaya koyduğu çifte standart, CHP zihniyetinin ayrımcılığını bütün çıplaklığı ile gözler önüne serdi.

Özdil'e öyle vatandaşa böyle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 142 metrekarelik lüks villasını yaptığı usulsüz eklentilerle 310 metrekareye çıkaran Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’in villanın kaçak bölümlerinin yıkımı bitmek bilmiyor. 7 gündür kaçak villanın sadece 25 metrekaresini yıkarak tepkileri üzerine çeken CHP’li Bodrum Belediyesi, kaçak yapılaşmayla mücadele adı altında vatandaşın kıt kanat imkanlarıyla yaptığı yapılara ise göz açtırmıyor. Yılmaz Özdil’in ofis diye alıp yazlığa çevirdiği denize sıfır kaçak villayı tadilat yapar gibi yıkmaya çalışan CHP’li Bodrum Belediyesi, ilçede gariban bir vatandaşın imara aykırı yapısını sadece bir gecede temizledi. Özdil’in villasına dokunmaktan imtina eden Bodrum Belediyesi, Güvercinlik’te bulunan izinsiz yapıyı büyük bir hızla ortadan kaldırdı. “Ayrımcılık ortadan kalkacak” diye slogan üreten CHP’li Bodrum Belediyesi ekipleri, kültür varlığı niteliğindeki tescilli bir başka yapıyı da iş makineleriyle tarumar etti. 20’inci yüzyılın ilk çeyreğinde inşa edilen tarihi ev, CHP’li ekiplerce 15 dakikada yıkıldı.

Kontrollü yıkım

Sosyetelerin kaçak yapılarına göz yumduğu için eleştirilen Bodrum Belediyesi, geçmiş yıllarda ise Türbe Cami’nin imamı olan Recep Eren için yaptığı lojmanı yıktı. İmamın yeni bir eve taşınana kadar yıkımın ertelenmesi için başlatılan imza kampanyasını umursamayan CHP’li belediye, imama ait 25 metrekarelik lojmanı bir saatte dümdüz etti. Milyon dolarlık şatafatlı yapılaşmaların milim milim yıkılmaya çalışıldığı CHP’li Bodrum’da, Kuyumcular Çarşısı da çok kısa sürede tarumar edildi. Çarpık yapılaşma ile mücadele edeceklerini dillendiren Bodrum Belediyesi ekipleri, 3 saat içerisinde meşhur çarşı yerle bir etti.

_____________________________
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ne olmuştu?

3 yıl önce Bodrum’da bir firmadan 4.6 milyon liraya lüks daire satın alan Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, ticari vasıflı yapıyı izinsiz bir şekilde villaya çevirdi. Daha sonra ruhsatı tek katlı, iki bitişik ofis ünitesi için düzenlenen 142.5 metrekare iskanlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı anlaşıldı. Usulsüz eklemelerin ardından 310 metrekareye çıkarılan villa için Özdil Ailesi, 31 Aralık 2017'ye kadar olan yapıları kapsayan 'İmar Barışı'na başvurdu. Ancak 'İmar Barışı' sonrasında da kaçak yapılaşmaya devam edildiği, 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı belirlendi.

 

MUHAMMED UZUN
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ulvi

Peki acaba gariban bunları görüp akıllanıyormu?Hiç zannetmem,bir kısım gariban etnik veya mezhebi sebeblerle yine götürüp oyları bunların yandaşı olduğu partiye veriyor.Ne zaman uykudan uyanır acaba?

KARASAKAL

CHP ADALETI BU KADAR ISTE HEPSI TURKIYENIN GOZU ONUNDE OLUYOR CHP IKTIDAR OLMADAN BUNLARA MUSADE EDIYORSA IKTIDAR OLURSA NELER YAPACAKLAR DUSUNMEK BILE ISTEMIYORUM
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23