• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Galatasaray'da dev operasyon! 3 isim yolcu, 2 transfer geliyor

Yeniakit Publisher
2019-11-25 20:08:00 -
Galatasaray'da dev operasyon! 3 isim yolcu, 2 transfer geliyor

Süper Lig'de 12. haftada evinde Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup olan ve ligdeki 41 maçlık iç saha yenilmezlik serisi sona eren Galatasaray'da oynanan futbol teknik heyeti memnun etmezken teknik direktör Fatih Terim de maç sonrası demeçlerinde ocak ayında kadroda yaşanacak değişikliklere dikkat çekiyor. Devre arası ve yaz ayında yapacağı hamlelerle ilgili planlamasını yapmaya başlayan sarı kırmızılı kulüpte yolların ayrılacağı isimler de netleşmeye başladı.

Galatasaray teknik direktrü Fatih Terim, Süper Lig'in 12. haftasında Medipol Başakşehir karşısında alınan 1-0'lık yenilgi sonrası yaptığı açıklamada sakatlıklardan dem vurmuş ve "Şartlar ne olursa olsun gemiyi Ocak ayına yanaştıracağız." ifadelerini kullanmıştı. Deneyimli çalıştırıcı birçok maçın ardından verdiği demeçlerde ocak ayına vurgu yaparken Galatasaray'da bu doğrultuda çalışmalar başladı. Sarı kırmızılı kulüp 3 oyuncuyla yolları ayırma kararı alırken devre arasında 2 ismin transferi için girişimler başlayacak.

Belhanda ocakta yolcu

A Spor'da yer alan habere göre ara transfer döneminde takımda radikal değişiklikler yapması beklenen Galatasaray'da ilk yolcu Younes Belhanda. Bu sezon gösterdiği etkisiz performansla sarı-kırmızılı taraftarları çileden çıkaran Faslı futbolcunun Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Real Madrid maçında taraftara küfretmesi bardağı taşıran son damla oldu.

Teknik direktör Fatih Terim konuyla ilgili olarak bugün yaptığı açıklamada, Bir defa Belhanda'nın yaptığı reaksiyonun adresi yanlış. Tasvip etmem mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Yönetimin, Suudi Arabistan ve Katar kulüplerinin radarında olan 29 yaşındaki orta saha oyuncusunu satarak transfer için kaynak yaratmayı planlıyor.

Mariano, Fluminense yolcusu

FFP nedeniyle oyuncu satmak zorunda olan ve Luyindama'nın sakatlığı sonrası planları suya düşen Aslan'ın satış listesindeki bir diğer isimse Mariano. Bu sezon gösterdiği performansla geçtiğimiz yıllardaki oyununu mumla aratan Brezilyalı sağ bekin ocak ayında takımdan ayrılacağı ve ülkesinin takımlarından Fluminense'ye transfer olacağı iddia edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Nagatomo'ya takım aranıyor

Galatasaray'da Japon sol bek Yuto Nagatomo ile de yollar ayrılmak üzere. Sezon başında bir Tayland kulübünden 5 milyon Euro'luk teklif alan Nagatomo için tekrar Uzakdoğu pazarıyla temas kurulacak. Galatasaray cephesi, sezon sonunda mukavelesi bitecek olan Nagatomo'nun bonservisini 2.5 milyon Euro'ya vererek, devre arasında takviyeler için ek bütçe yaratmayı planlıyor.

İlk hedef Onyekuru

Galatasaray'ın ara transfer döneminde renklerine bağlamak istediği ilk isim Henry Onyekuru. Geçtiğimiz sezon sarı-kırmızılı formayı giyen ve gösterdiği performansla 22. şampiyonluğun kazanılmasında büyük pay sahibi olan Nijeryalı yıldız, sezon başında da kiralanmak istenmiş ancak transferi gerçekleşmemişti. Fransız ekibi Monaco'ya 13.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan ancak burada mutsuz olduğu öğrenilen Onyekuru'nun yeniden Galatasaray'da dönmek istediği öğrenildi.

Yönetimin, teknik direktör Fatih Terim'in de ısrarla istediği 22 yaşındaki futbolcuyu 1.5 yıllığına kiralamak için Monaco ile görüşmelerini sürdürdüğü belirtildi. Sarı-kırmızılıların şu ana kadar gerçekleştirdiği temasların olumlu sonuç verdiği, ancak süre konusunda pürüzlerin henüz giderilemediği kaydedildi. Eğer Monaco, süreyi sezon sonuna kadarla sınırlamakta ısrar ederse, anlaşma mecburen bu şekilde gerçekleşecek. Kiralama bedeli olarak da maksimum 500 bin Euro civarında bir bedel düşünülüyor.

Forvete Munas Dabbur

Andone'nin şok edici sakatlığından sonra forvet transferini yeniden gündemine alan Galatasaray'da gündem Munas Dabbur. İspanyol basını, sarı-kırmızılıların Sevilla formasını giyen Munas Dabbur'la ilgilendiğini öne sürdü. Sezon başında 17 milyon avro karşılığında Salzburg'tan Sevilla'ya transfer olan İsrailli forvet şu ana kadar La Liga'da hiç forma giyemedi. Galatasaray'ın 27 yaşındaki forveti kiralamak için harekete geçtiği öne sürülüyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23