• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Galatasaray-Rizespor maçının hakemine tepkiler çığ gibi!

Yeniakit Publisher
2019-05-11 22:49:00 -
Galatasaray-Rizespor maçının hakemine tepkiler çığ gibi!

Galatasaray'ın deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup ettiği karşılaşmaya hakem kararları damga vurdu.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, Çaykur Rizespor'u deplasmanda uzatma dakikalarında bulduğu 2 golle 3-2 mağlup etti.

Karşılaşma sonrası Galatasaray'ın 90+2. dakikada kazandığı penaltı ve Rizespor'lu Samudio'nun 74. dakikada gördüğü kırmızı kart tepkilere neden oldu.

İşte maçın hakemi Serkan Çınar'ın kararları hakkında yapılan sert açıklamalar;

Ali Koç: Hatadan öte bir durum

"Türk futbolu açısından sıkıntılı bir gün geçirdik. Üzücü, endişe verici ama malumun da ilanı. Ben her zaman bu sistemin temizlenmesi gerektiğini üstüne basa basa söylüyordum. Sistemin kokuşmuş olduğunu, teknolojiye rağmen ne kadar kurgulanmış olduğunu görüyorsunuz. Yazık, çok yazık. Bu beceriksizlikle, küçük bir hakem hatasıyla anlatılacak durumda değil. Türk futbolunun bu anlayıştan, bu virüslerden arınması lazım. Tablo ortada. Halkın, kamuoyunun tepkileri de ortada, sosyal medya diye bir olay var. Sadece futbolu yönetenler değil, bu değer zinciri içindeki tüm paydaşların temizlenmesi, arınması, bu sistemin böyle devam etmemesi gerekiyor. Böyle tepkili konuşmalar da bir şey değiştirmiyor ama bence Türk futbolu ayağa kalkmalı.İnsanın olduğu yerde hata olur ama hata var, hata var. Hatadan öte bir durumdan bahsediyoruz. TFF, Türk futbolunda adil rekabetin, hakkaniyetin sağlanması için en önemli, sorumluluğu en yüksek olan kurumdur."

"Bu gece Rize'de yaşananlar, sözün bittiği maç olsa gerek. Ben doğru bildiklerimi, inandıklarımı anlatmaya devam edeceğim. Türk futbolunun içinde yönetimsel anlamda aktörlerin hepsinin temizlenip, katma değeri, adaleti, marka değerini sağlayabilecek uzmanlar gelmeli. Çok merak ediyorum, nasıl anlatılacak bu hatalar. Yorumcular üzerilerindeki formaları çıkarıp nasıl yorumlayacak, çok merak ediyorum."

Erman Toroğlu: Bunlarda karakter yoksunluğu var

"Galatasaray - Konya maçında şunu söyledim, eski hakemlik bitti. Artık 'VAR' uygulamasına geçildi. Bu hakemlere büyük cezalar verin. Gerekirse 6 ay verin ki bunlar çeki düzen olsunlar. Bugün bana yarın sana. Bu hakemlere hakemlik yaptırmayın. Bunlarda karakter noksanlığı var. "

Rıdvan Dilmen: Türk futbolunu katlettiler

"34 haftalık periyotta şampiyon olan da, küme düşen de bir şekilde hak etmiştir ama TFF, insanları yaralıyorsunuz, vicdanlarına zarar veriyorsunuz. Ben VAR hakemi olsaydım, Emre Akbaba'nın pozisyonunda faulü verirdim ama kırmızı nereden çıktı kardeşim? Bu nasıl bir şey, siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz.Bu maçı Başakşehir böyle kazansaydı ne olurdu? Yedek kulübesi 10 kişi gidiyor, orta hakem kedi gibi dönüyor. VAR, Türkiye'de 12-13 hafta adil uygulandı aslında ama VAR Hüseyin Göçek ceza alınca bir anda kırıldı, eskisinden kötü hale getirildi."

"Bana onu bunu anlatmayın, MHK'yı falan da suçlamayın. Orada ben de olabilirdim. Mustafa Çulcu ve ekibi, Türk futbolunu katlettiler. İnsanların sinirini bozdular. Dünyada adil olmayan tek oyun Türkiye'de oynanıyor. Türkiye'de kulüp yöneticileri maç yönetse, böyle yönetemez. Bak milleti sokağa dökeceksiniz, bilerek yaptığınızı iddia ediyorum. İsterseniz gelin, neler yaptığınızı ben burada anlatayım, ben sorayım, siz cevap verin. Bana anlatamazsınız Sabri Çelik hocam! Bırakın bu işleri."

Ahmet Çakar: Türk futbolunun 11 Eylülü

"Rize-Galatasaray maçında hakem Serkan Çınar bir takıma maçı kazandırmak için Var hakemiyle birlikte bilerek isteyerek suç işliyor. Bu iş böyle gitmez. Rize-Galatasaray maçındaki hakem operasyonu 100 yıllık Türk futbolunun 11 EYLÜL'ü olarak karanlık tarihinde yerini almıştır"

RİZESPOR BAŞKANI: "RİZE BUNLARI YEMEZ!"

"Bu terbiyesizler nasıl çoluğunun çocuğunun yüzüne bakacak. Böyle bir şey olur mu? Galatasaray camiası büyük camia, bizi yensin, şamiyon olsun bize ne! Bir tane kıçı kırık hakem bize neden bunu yapıyor. Benim gözümle gördüğüm şey şu, orada bir penaltı yok. Rizespor üzerinde oynanan bir oyun var ancak Rize bunları yemez, Rize bir bütündür"

OKAN BURUK: "DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY HAKEMLER"

"Hepimizin kenardan, tribünden, televizyondan izlerken Türk futbolu adına herkesin üzüldüğü bir hakem sahadaydı. Sonuçta bunu atayanda bir Merkez Hakem Kurulu (MHK) var. Bunun en büyük sorumlusu da MHK olacaktır. Onlar da inşallah Türk futbolu için, Türk futbolunun ve hakemlerinin gelişimi için üzerilerine düşeni yaparlar. Bir yanış yapılıyorsa bunun hesabını verecek insanlar var. Hocalar yanlış yapıyor, hocaların görevine son veriliyor. Başkanlar yanlış yapıyor, onların görevine son veriliyor veya istifa ediyorlar. Hata yapan futbolcu yedek kalıyor, bekliyor, değişiyor. Türkiye'de değişmeyen tek şey hakemler. "

SERDAR ALİ ÇELİKLER: "YÜZDE 80'İNİN HAKEMLİĞİ BİTİRİLMELİ"

"Serkan Çınar'ı acı acı gülerek izledim. Bülent Yıldırım'ın derbisi ile Serkan Çınar yönetimlerinden sonra Sabri Çelik-Mustafa Çulcu-Muhittin Boşat troykasından oluşan MHK'yı da bitirdi bence. Bu hakem grubunun bitirdiği kaçıncı MHK saymayı bıraktım artık. Sorun hep yöneticilerde olamayacağına göre artık gerçeği görmeliyiz Türk hakemliğinin sorunu bizatihi Türk hakemleri. Kesinlikle radikal kararlar alınmalı. Mevcut hakemlerin yüzde 80'inin hakemliği bitirilmeli. Yeni kuşak yetiştirilmeli. Bu süreç içerisinde de 2 yıl boyunca yabancı hakem getirilmeli. Bu mevcut hakem hazirunla bir adım ileri gitmeleri mümkün değil."

SEMİH ÖZSOY: "20 YILDIR OYNANAN OYUNUN SON PERDESİ"

Fenerbahçe İkinci Başkanı Semih Özsoy: "Onlarda bir kültür ve gelenek. Ersun Yanal'ın dediğine katılıyorum, kara, kapkara gece. Türk futbolu için utanç verici bir gece. Biz geldiğimizden beri temiz futbol dedik. Bugün 20 yıldır oynanan tiyatronun son perdesiydi. Mühür oldu, dünya gördü, Türkiye gördü. Takımlar değişse bile 17 takımın emeğinin nasıl çalındığını gördük. Ne diyeceğimizi artık bilemiyoruz. Konuşacağız, konuşacağız ta ki şampiyon olana kadar. Muhtemelen Abdurrahim Bey konuşmayacaktır. Şampiyon olurlar mı bilmiyorum ama sürekli."

KEMAL DANABAŞ: "TÜRK FUTBOLUNDA KUMPAS VAR"

Fenerbahçe Kulübü Yöneticilerinden Kemal Danabaş, Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşmanın ardından, "Rizespor-Galatasaray maçında skandal kararlar verilmiştir. Bugün Türk sporunun bittiği kara bir gündür. Maçta olanları herkes gördü. Türk futbolunda kumpaslar var. Bunu herkes görüyor" açıklamasında bulundu.

CANDAŞ TOLGA IŞIK: "KUPAYI KİME İSTİYORSANIZ VERİN"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İnstagram hesabından paylaşımda bulunan Beşiktaş Kulübü İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Candaş Tolga Işık, "Türkiye'de lig bugün itibarıyla ahlaken bitmiştir kime ne kupası istiyorsanız verebilirsiniz" ifadelerini kullandı.



BURAK YILMAZ'DAN PAYLAŞIM

Burak Yılmaz, Galatasaray - Çaykur Rizespor maçının ardından kendisine ait twitter hesabından siyah bir ekran koyarak üzerine 'Futbol' yazdı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23