Tavuk yemeklerinin çeşitliliğinde önemli bir yere sahiptir. En çok sevilen tavuk yemek çeşitlerinden birisi de kızartma şeklidir. Çıtır tavuk butları ya da enfes kanatlar: Tavuk etini, fritözde farklı şekillerde kolayca pişirmeyi deneyebilirsiniz.
İPUCU
İri parçaların tamamen pişebilmesi için kızartmadan önce haşlayarak kullanın. Elde ettiğiniz haşlama suyunu çeşitli soslarda ve çorbalarda değerlendirebilirsiniz.
Pişirme öncesinde uygulayacağınız marine işlemi, etlerin hem yumuşamasına hem de aroma kazanmasına yardımcı olur.
MALZEMELER:
6 adet tavuk budu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı soğan tozu
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
4 dilim peksimet
1 su bardağı galeta unu
İsteğe göre baharatlar
Sıvı yağ
Karabiber
Toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
Tavukları tencereye alıp 15 dakika kadar haşlayın.
Haşlanmış butları, tavaya alıp aromasını aşması için 1 yemek kaşığı tereyağında hafifçe soteleyin.
Peksimetleri elinizle ufalayıp galeta ununa ilave edin.
Soğan, sarımsak ve diğer baharatları da una ekleyip karıştırın.
Fritözü açıp yağın ısınmasını bekleyin.
Tavuk butlarını hazırladığınız harca buladıktan sonra kızartma sepetine alın.
Tamamen kızara kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
SOSLU ÇITIR KANAT
MALZEMELER:
1 kilo kanat
1 adet soğan suyu
1 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı ketçap
Karabiber
Toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri karıştırıp kanatların üzerini kapatacak şekilde bir kaba alın.
En az 3-4 saat süreyle bu karışımın içerisinde buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Süre sonunda kanatları süzgece alıp fazla suyunun akmasını sağlayın.
Fritözü ayarlayıp yağın ısınmasını bekleyin.
Kanatları kızartma sepetine ekleyip 20 dakika kızarana kadar pişirin.
Nasılkolay.com'dan alınmıştır.