• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransız senatosundan İHA çıkarması! Avrupa bizi kıskanıyor demiştik

Yeniakit Publisher
2021-07-06 08:47:00 -
Fransız senatosundan İHA çıkarması! Avrupa bizi kıskanıyor demiştik

Fransa da İHA yarışına girdi. İnsansız hava araçlarında Türkiye'nin başarısını örnek gösteren Fransız senatörler, ülkelerinin 2025 yılına kadar üretime ve ihracata başlaması gerektiğini vurgulayarak 'Türkler gibi İHA yapmalıyız' dediler.

Türkiye'de üretilen SİHA'ların Libya, Suriye ve son olarak işgal altındaki Dağlık Karabağ'da sağladığı başarı, dünyanın dikkatini çekmeyi sürdürüyor. Bu durumun son yansıması Fransa Senatosu'nda görülürken, senatörler ülke güvenliği konusunda İHA filosunu genişletme çağrısında bulundu. Senato Savunma Komitesi'nin sunduğu raporda, "Silahlı kuvvetlerin de 2025 yılına kadar binlerce askeri İHA'ya sahip olması bekleniyor" denildi.

Ucuz üretim vurgusu

Kısa sürede İHA ve SİHA'larla adından söz ettiren Türkiye, insansız araçların birçok ülkeye ihracını gerçekleştirmeyi başardı. Raporda, Fransa'nın, Türkiye gibi, "ucuz insansız hava araçlarının üretimine ve ihracatına başlamasının gerekliliği" vurgulandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

demek bizdeki gibi 110 iq ürünü dede sultaniyete geçmeğe gerek yokmuş! senato da halledebiliyormuş! üstelik onlar katar'a besleme de değiller!

fahri

Kes lan sesini yapacağın yorum yorum olsa da yapsan. Hain misin? Daha neyi hallaetmişler? Fransızlar sömürgecidir, afrikanın kanını içiyorlar şerefsizler, Katar ne yaptı sana ananı sinemaya mı götürdü de cak cak ediyorsun?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23